Air Liquide -ArcelorMittal: Συνεργασία για ανακύκλωση εκπομπών άνθρακα

Η Air Liquide και η ArcelorMittal θα συνεργαστούν στην πρώτη πιλοτική βιομηχανική εγκατάσταση, όπου θα γίνεται συλλογή των εκπομπών άνθρακα που προκύπτουν από τη διαδικασία παραγωγής χάλυβα και ανακύκλωσή τους σε χημικές ουσίες, και πιο συγκεκριμένα, σε προηγμένη βιοαιθανόλη*.

Στο έργο αυτό, ο Κλάδος Air Liquide Engineering & Construction θα παράσχει μια τεχνολογική λύση που φιλτράρει τα απαέρια από την υψικάμινο, μετατρέποντας τα στη συνέχεια σε βιοαιθανόλη μέσω βιοαντιδραστήρα. Η τεχνολογία αυτή βασίζεται στην τεχνογνωσία της Air Liquide και αποδεικνύει την ικανότητά της να αναπτύσσει βιώσιμες λύσεις που βοηθούν τους πελάτες της στο τομέα της χαλυβουργίας να μειώνουν τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου.

Η ArcelorMittal, παγκόσμιος ηγέτης στην χαλυβουργία, μαζί με το συνεργάτη της Lanzatech, είναι υπεύθυνοι για το έργο, το οποίο υποστηρίζεται από το Horizon 2020, το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο εργοστάσιο παραγωγής χάλυβα της ArcelorMittal στη Γάνδη του Βελγίου, αυτή η πρώτη βιομηχανική μονάδα θα παράγει προηγμένη βιοαιθανόλη από απαέρια που εκπέμπονται κατά την παραγωγή χάλυβα. Η κατασκευή της μονάδας βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία έως τα τέλη του 2020. Ο χώρος αναμένεται να παράγει 80 εκατομμύρια λίτρα βιοαιθανόλης ετησίως.

Ο François Venet, Αντιπρόεδρος Στρατηγικής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ομίλου Air Liquide, υπεύθυνος για τους κλάδους Μεγάλες Βιομηχανίες και Engineering & Construction, δήλωσε:

«Αυτή η νέα συνεργασία με την ArcelorMittal αποδεικνύει την κοινή μας δέσμευση να συμβάλουμε στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου. Παράλληλα, αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα των πρωτοβουλιών που έχει δεσμευτεί να πάρει η Air Liquide στο πλαίσιο των στόχων της για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Προσπαθούμε να επεκτείνουμε τα όρια της καινοτομίας για να μειώσουμε το αποτύπωμα άνθρακα της βιομηχανίας και να αναπτύσσουμε τεχνολογικές λύσεις για τους πελάτες μας, που θα συμβάλλουν στην ενεργειακή μετάβαση».

*Η προηγμένη βιοαιθανόλη είναι δεύτερης γενιάς βιοκαύσιμο που παράγεται από μη βρώσιμη βιομάζα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ