Η ACS χορηγός και στη φετινή «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα»

Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019, οι 700 περίπου εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με την υποστήριξη της ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες και με την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τροχαίας, έστειλαν και φέτος ένα ηχηρό μήνυμα: Αλκοόλ & οδήγηση δεν πάνε μαζί!

Χιλιάδες οδηγοί σε όλη την Ελλάδα ενημερώθηκαν για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ κατά τη διάρκεια της «13ης Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα», η οποία διενεργήθηκε ταυτόχρονα με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, σε 34 πόλεις της Ελλάδας με τη συμμετοχή 40 χώρων διασκέδασης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας, περίπου 2.500 νέοι φόρεσαν το αναγνωριστικό βραχιολάκι αποδεχόμενοι την πρόσκληση να γίνουν οι ήρωες της βραδιάς (οι «Οδηγοί της Παρέας») και να μην καταναλώσουν καθόλου αλκοόλ. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς πραγματοποιήθηκαν 1.776 αλκοτέστ σε άνδρες και γυναίκες, στην πλειοψηφία τους μεταξύ 20 – 45 ετών.

Το 83% των «Οδηγών της Παρέας» βρέθηκαν κάτω από το νόμιμο όριο που ορίζει ο Κ.Ο.Κ. και επιβραβεύτηκαν με αναμνηστικά δώρα. Αντίθετα, 1 στους 6 οδηγούς, εκ των οποίων 75% άντρες και 25% γυναίκες μεταξύ 30 – 48 ετών, δεν κράτησε την υπόσχεσή του, ένα ανησυχητικό γεγονός, καθώς την περσινή χρονιά η αντίστοιχη αναλογία ήταν 1 στους 8 οδηγούς.

Οι εθελοντές του Ινστιτούτου προέτρεπαν τους οδηγούς που είχαν καταναλώσει αλκοόλ να μην οδηγήσουν οι ίδιοι και να επιστρέψουν σπίτι τους με άλλα μέσα, για την προσωπική τους ασφάλεια αλλά και την ασφάλεια των υπόλοιπων χρηστών του δρόμου.

Η δράση διοργανώθηκε με τη συμβολή της ACS για 3η συνεχόμενη χρονιά, έτσι ώστε οι αποστολές με τα απαραίτητα υλικά για την επιτυχή διοργάνωση της «13ης Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα» να φτάσουν με ασφάλεια και στην ώρα τους στις 34 πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Είναι αξιοθαύμαστο ότι κάθε χρόνο η δράση συσπειρώνει εκατοντάδες πολίτες, εθελοντές, φορείς, οργανισμούς, ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε ένα διαρκώς αυξανόμενο αριθμό πόλεων και χώρων νυχτερινής διασκέδασης, για έναν κοινό σκοπό: την ασφάλεια για όλους στους δρόμους της Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ