Φιλανθρωπική Δημοπρασία Έργων Τέχνης & Αντικών στο Makedonia Palace

Σύμπραξη τριών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τέχνης και του εμβληματικού ξενοδοχείου Makedonia Palace για την ενίσχυση και υποστήριξη των δράσεων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας – Παράρτημα Μακεδονίας & Θράκης. Το Makedonia Palace, ο Οίκος Δημοπρασιών Loudos Auctions, η Chalkos Gallery και η Ziaras Antiques σας προσκαλούν στη φιλανθρωπική δημοπρασία έργων τέχνης & αντικών που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου (17:30 έκθεση των αντικειμένων της δημοπρασίας, 20:30 έναρξη δημοπρασίας) στο Makedonia Palace (Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη 54640).

Θα δημοπρατηθούν περισσότεροι απο 150 λαχνοί που περιλαμβάνουν έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ποιοτικές αντίκες, συλλεκτικά ρολόγια, βιβλία και διακοσμητικά αντικείμενα.

Στα έργα ελληνικής τέχνης με έμφαση τη Θεσσαλονίκη θα δημοπρατηθεί ο Μέγας Αλέξανδρος του Παύλου Κουγιουμτζή και έργα του Αλέκου Φασιανού, Γ. Λάππα, Εδουάρδου Σακαγιάν, Jean Xceron (Yiannis Xirocostas), Δανιήλ (Παναγόπουλος), Mayo (Αντώνης Μαλλιαράκης), Μιχάλης Γκαρούδης.

Στα έργα ξένων καλλιτεχνών ξεχωρίζει ένα σχέδιο του Andy Warhol της συλλογής του Τάκη Ευσταθίου απο τη Νέα Υόρκη(προσωπικού φίλου του Ιόλα και του Andy Warhol), η συλλογή έργων του Γερμανού Hubert Berke (1908-1979) και το γλυπτό The Spirit of Hermes του διεθνούς φήμης Ιάπωνα γλύπτη Masaaki Noda (το γλυπτό μνημειακών διαστάσεων είναι τοποθετημένο στο Δήμο Μαραθώνα). Επίσης θα δημοπρατηθούν έργα του Τούρκου pop artist Yiğit Yazıcı, του Καναδού street artist G.Knight και του Γάλλου pop artist RS Artist. Τέλος ξεχωρίζει το πορτραίτο του Τάκη Ευσταθίου από τον διεθνούς φήμης αμερικανό φωτογράφο Douglas Dubler με τίτλο «Takis E. N.Y.C. 2019».

Η δημοπρασία περιλαμβάνει επίσης μέρος με αντίκες και διακόσμηση, ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων, οι συλλογές με ενυπόγραφα και αριθμημένα συλλεκτικά ρολόγια τσέπης και τοίχου, μια αντίκα σόμπα μασίνα της εταρείας Rover περιόδου 1870, η συλλογή άλμπουμ με φωτογραφίες από stars του Hollywood και η συλλογή απο κάρτ ποστάλ του 1910 σε ιδιαίτερο δέσιμο.

Μεγάλο διεθνές ενδιαφέρον έχει προσελκύσει και η συλλογή με Ιαπωνικά παραμύθια μεταφρασμένα στα Αγγλικά από τον Λευκάδιου Χέρν (τέλη 19ου αιώνα), αλλά και τα βιβλία με θέμα τον Έλληνα εθνικό συγγραφέα της Ιαπωνίας.

Παράλληλα, θα δημοπρατηθεί συλλογή απο μεταξοτυπίες και λιθογραφίες με υπογραφές του Γιάννη Τσαρούχη, Stephen Antonakos, Takis (Panayiotis Vassilakis), Nassos Daphnis, Αλέκου Φασιανού, Chryssa (Vardea).

Τέλος, θα βγούν στο σφυρί πολλά αντικείμενα χωρίς τιμή ασφαλείας (που σημαίνει ότι θα κλείσουν όσο τα χτυπήσει η αίθουσα) με τιμές εκτίμησης που ξεπερνούν τα 1000€!

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί υπέρ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας – Παράρτημα Μακεδονίας & Θράκης.

 

Τρόποι συμμετοχής στη δημοπρασία:

  • Με φυσική παρουσία στην αίθουσα της δημοπρασίας (δωρεάν είσοδος)
  • Με τηλεφωνική συμμετοχή
  • Με γραπτή προσφορά
  • Ηλεκτρονικά (online bidding) παράλληλα με ζωντανή μετάδοση της δημοπρασίας με δωρεάν εγγραφή κάνοντας κλίκ ΕΔΩ

Ο κατάλογος της δημοπρασίας είναι διαθέσιμος ηλεκτρονικά στο www.loudos.gr

 

Φιλανθρωπική Δημοπρασία Έργων Τέχνης & Αντικών

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου:

20:30 (έναρξη δημοπρασίας)

17:30 (έκθεση αντικειμένων)

Τοποθεσία:

Makedonia Palace (Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Θεσσαλονίκη 54640).

Για συμμετοχή στη δημοπρασία ή για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον δημοπράτη Θάνο Λούδο στο 6973507282 ή στο info@loudos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ