Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου: Αύξηση επισκεπτών για το πρόγραμμα «Φαγητό Από Καρδιάς»

Ιστορικό υψηλό σημείωσε τον Οκτώβριο 2019 η ανταπόκριση του κοινού στη φιλανθρωπική δράση «Φαγητό από Καρδιάς» του Ιδρύματος Στέλιου Χατζηιωάννου, που τον Οκτώβριο του 2019 προσέφερε σνακ σε 349.436 ωφελούμενους / επισκέπτες στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Το πρόγραμμα ξεκίνησε στην Ελλάδα το 2014 και έκτοτε προσφέρει κάθε εργάσιμη ημέρα – χωρίς καμία διάκριση – φαγητό σε ανθρώπους που προσέρχονται στα Κέντρα Διανομής σε 7 σημεία στην Αττική (για τις ακριβείς διευθύνσεις των σημείων διανομής επισκεφτείτε το ελληνικό website του Ιδρύματος www.steliosfoundation.gr).

Η προσφορά φαγητού αποτελείται από 2 σνακ στον κάθε επισκέπτη την ημέρα. Τα σνακ παράγονται από γνωστές βιομηχανίες τροφίμων στην Ελλάδα (ενδεικτικά και όχι περιοριστικά γκοφρέτες, κρουασάν, τσουρεκάκια, μπισκότα) τα οποία έχουν λιανική τιμή περίπου 1 ευρώ το καθένα. Συνολικά τον Οκτώβριο του 2019 δόθηκαν από το ίδρυμα δωρεάν 700.000 σνακ με λιανική αξία € 700.000.

Η αξιοσημείωτη αύξηση μέσα στον Οκτώβριο 2019 (250% αύξηση σε σχέση με τον Αύγουστο του 2019) οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ενίσχυση των προσφυγικών και μεταναστευτικών εισροών στο Λεκανοπέδιο τους τελευταίους 2 μήνες που έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού που έχει ανάγκη την υποστήριξη του προγράμματος «Φαγητό από Καρδιάς». Ιδιαίτερα, σε σύγκριση με τα αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς, παρατηρείται σημαντική αύξηση 63% καθώς τον Οκτώβριο του 2018 οι ωφελούμενοι ανήλθαν σε 215.410.

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά: «Η δραματική αύξηση της ζήτησης στις περιοχές της Αθήνας και ειδικά στο σημείο διανομής της Ευριπίδου 10 όπου έρχονται 10.000 άνθρωποι την μέρα (το οποίο σημαίνει τρείς φορές περισσότεροι επισκέπτες την ημέρα μέσα σε μόλις δύο μήνες), δείχνει ότι, παρότι η ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται πλέον σε καιρό οικονομικής κρίσης, η ανάγκη για υποστήριξη κάποιων συνανθρώπων μας στην Αθήνα του σήμερα παραμένει πιο επιτακτική από ποτέ. Εμείς θα είμαστε εδώ να προσφέρουμε βοήθεια σε όποιον μας το ζητάει, χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική ή κοινωνική διάκριση».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ