ΣΕΒ για βιώσιμη ανάπτυξη: Συμμετέχει στις διεθνείς πρωτοβουλίες για την προστασία της βιοποικιλότητας

Συγκεκριμένα, στις 15.10.2019, συνυπέγραψε τη Διακήρυξη της Λισαβόνας και έγινε μέλος της διεθνούς συμμαχίας Business for Nature (BfN).

Η Διακήρυξη της Λισαβόνας είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία της επιχειρηματικότητας για την προστασία της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων. Σε διεθνές επίπεδο υποστηρίζεται από τον Business for Nature (BfN), ένα νεοσύστατο συνασπισμό που συνενώνει, πέραν του WBCSD και άλλους οργανισμούς παγκόσμιας επιρροής, όπως το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, η WWF, η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN)  το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC) το World Resources Institute κ.α.

Σκοπός του BfN είναι να αποτελέσει την κοινή παγκόσμια επιχειρηματική φωνή εν’ όψει της CBD COP 15  και του IUCN World Conservation Congress το προσεχές έτος. Στα δύο αυτά γεγονότα, επιχειρήσεις όσο και κυβερνήσεις θα κληθούν να διατυπώσουν θέσεις και πολιτικές όπως και σαφείς δεσμεύσεις επί του θέματος της προστασίας της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων.

Οι υπογράφοντες οργανισμοί – μέλη του WBCSD – αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 2.000 εταιρείες από 24 χώρες, με εκτιμώμενο συνολικό αριθμό έξι εκατομμυρίων εργαζομένων.

Το ΒΙΑΝ θα έχει την ευκαιρία να αναδείξει την οπτική της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, στο διεθνές επίπεδο, συμμετέχοντας στο διάλογο και στη διαμόρφωση των σχετικών προτάσεων, αλλά και να αναδείξει υφιστάμενες καλές πρακτικές των επιχειρήσεων-μελών του, ως πραγματικά παραδείγματα προστασίας της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημάτων.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, επεσήμανε ότι: «Μια ισχυρή επιχειρηματική φωνή είναι αποφασιστικής σημασίας, ώστε να καθοριστούν συγκεκριμένες και χρονικά δεσμευτικές ενέργειες, που θα έχουν ουσιαστικό αντίκτυπο στην προστασία της βιοποικιλότητας, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε τοπικό επίπεδο. Το θέμα έχει ιδιαίτερη σημασία για τη χώρα μας, αφού διατηρεί το 23% της χλωρίδας και της πανίδας της ΕΕ και επιπλέον διαθέτει 446 αναγνωρισμένες περιοχές Natura, οι οποίες καλύπτουν σχεδόν το 30% της χερσαίας και θαλάσσιας έκτασής της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ