Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη αρωγός στην υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας του Αγίου Νικολάου

Με ιστορία 30 και πλέον ετών το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη παραμένει πιστό στο όραμά του για την υλοποίηση δράσεων που αφορούν τον Άνθρωπο, τον Πολιτισμό και την Κοινωνία.

Οι κοινωφελείς πρωτοβουλίες του Ιδρύματος σε συνεργασία με την bluegr Hotels & Resorts έχουν ως στόχο τόσο την ενίσχυση της κοινωνίας όσο και την έμπνευση και κινητοποίηση των επόμενων γενιών για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομίας του τόπου.

Έχοντας ως προτεραιότητα την υποστήριξη του Αγίου Νικολάου και της Κρήτης, το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη διοργάνωσε και υποστήριξε μια σειρά εκπαιδευτικών δράσεων για μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές της Κρήτης τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Wind Stories

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη στις 2-3 Νοεμβρίου το 2ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Η Τέχνη Δίπλα Μας” στο Minos Beach art hotel της bluegr Hotels & Resorts, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, μια ακόμα πρωτοβουλία του Ιδρύματος για την κοινωνία και την Τέχνη.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους μαθητές και στις μαθήτριες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Αγίου Νικόλαου να παρακολουθήσουν το δεύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε με άξονα το περιεχόμενο, την έρευνα και τη διαδικασία παραγωγής του έργου “Come With The Wind”. Το πρόγραμμα, που φέτος έφερε την ονομασία “Wind Stories”, σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τους νικητές του Βραβείου Τέχνης του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη – Πρόγραμμα Καλλιτεχνικής Φιλοξενίας 2019 και δημιουργούς του έργου, τον εικαστικό καλλιτέχνη Θεόδωρο Ζαφειρόπουλο και τον αρχιτέκτονα Γιώργο Ρυμενίδη.

Συνολικά 70 μαθητές και μαθήτριες Λυκείου συνοδεία 9 καθηγητών συμμετείχαν και τις δύο ημέρες στο πρόγραμμα που φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Minos Beach art hotel. Οι δύο καταξιωμένοι δημιουργοί παρουσίασαν αρχικά το προσωπικό τους έργο, τη σκέψη και τη διαδικασία παραγωγής του έργου “Come With The Wind” και στη συνέχεια ξενάγησαν τους μαθητές στον χώρο της ηχητικής και γλυπτικής εγκατάστασης. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή όλων σε ένα εικαστικό εργαστήριο.

Στόχος του εργαστηρίου ήταν η επαφή των μαθητών με θέματα Σύγχρονης Τέχνης και η δυνατότητα εμπλοκής τους με καλλιτεχνικές πρακτικές. Με πρωτοφανή προσοχή κατά τη διάρκεια της παρουσίασης και της ξενάγησης αλλά και όρεξη, δούλεψαν ομαδικά σκεπτόμενοι με εικαστικούς όρους τους τρόπους αναπαράστασης της ιδέας των ανέμων με σχέδιο και μακέτα.

Οι μαθητές συνεργάστηκαν, αντάλλαξαν εμπειρίες και πειραματίστηκαν με τις έννοιες του χώρου, του ήχου, της αναλογίας, της σύνθεσης, του τοπίου. Σε πολύ περιορισμένο χρόνο, με πολύ απλά, καθημερινά υλικά και με συμμάχους τον αυθορμητισμό τους και τον ενθουσιασμό της επαφής με την Τέχνη παρήγαγαν πολύ ενδιαφέροντα και ολοκληρωμένα αποτελέσματα.

Τέχνη και Φιλοξενία ως πυλώνες ανάπτυξης της Κοινωνίας

Το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη συνεχίζει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που αφορούν το σύνολο της κοινωνίας, εστιάζοντας πρωταρχικά σε εκείνη του Αγίου Νικολάου και της Κρήτης. Το Minos Beach art hotel, που φιλοξένησε το πρόγραμμα, αποτελεί πυλώνα πολιτισμού για τον Άγιο Νικόλαο και η οικογένεια της bluegr Hotels & Resorts ανοίγει πάντα τις πόρτες του για να υποδεχθεί δράσεις που αφορούν είτε τον πολιτισμό είτε τον τουρισμό. Στις 22 Οκτωβρίου οι άνθρωποι του Minos Beach art hotel υποδέχθηκαν τους μαθητές της Γ’ Τάξης των ειδικοτήτων Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, και Υπαλλήλων Οικονομίας και Διοίκησης του 1ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου.

Στο πλαίσιο της διδακτικής επίσκεψης οι μαθητές ξεναγήθηκαν στους χώρους και τα τμήματα του ξενοδοχείου με στελέχη της bluegr Hotels & Resorts να τους μιλούν για την πολιτική στήριξης της τοπικής κοινωνίας που ο Όμιλος ακολουθεί. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με παρουσίαση των κοινωνικών και καλλιτεχνικών δράσεων του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη. Μία ακόμη ξεχωριστή επίσκεψη δέχτηκε το Minos Beach art hotel στις 4 Νοεμβρίου από τα παιδιά του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αγίου Νικολάου (ΕΕΕΕΚ), που ξεναγήθηκαν στα έργα της συλλογής του Ιδρύματος που εκτίθενται στο ξενοδοχείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ