«Oσελότος»: Ξεκίνησε η λειτουργία της Ειδικής Μονάδας Παρέμβασης για Νεαρά Παραβατικά Άτομα

Με σκοπό την αντιμετώπιση της παραβατικότητας των εφήβων/νεαρών ενηλίκων με ψυχικές διαταραχές και ψυχοκοινωνικά προβλήματα, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Κέντρο Παιδιού και Εφήβου» ίδρυσε τον «Οσελότο».  

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του “Οσελότου” επί της οδού Λασκαράτου 5 στα Άνω Πατήσια, παρουσία εκπροσώπων εισαγγελικών, αστυνομικών, δικαστικών, εκπαιδευτικών αρχών, φορέων ψυχικής υγείας και επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Η Πρόεδρος του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, Βιβή Σιδηροφάγη, ανέφερε «Με δεδομένη την έλλειψη εξειδικευμένων υπηρεσιών στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με τον σαφή κοινωνικό και κοινοτικό προσανατολισμό των υπηρεσιών του “Κέντρου Παιδιού και Εφήβου” σε Χίο και Αθήνα, δημιουργήσαμε την Ειδική Μονάδα Παρέμβασης για Νεαρά Άτομα με παραβατική συμπεριφορά “Οσελότος” ».

Kατά τον χαιρετισμό του, ο Επιστημονικά Υπεύθυνος του “Οσελότου”, παιδοψυχίατρος Κωνσταντίνος Μπόλιας, επισήμανε «Στόχοι μας αποτελούν η πρόληψη, θεραπεία, αποκατάσταση και επανένταξη των νέων με ψυχιατρικές διαταραχές και ψυχοκοινωνικά προβλήματα, οι οποίοι βρίσκονται σε εμπλοκή με το νόμο. Η επίτευξη των στόχων θα πραγματοποιηθεί μέσω παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, με απώτερο σκοπό την βελτίωση της πρόγνωσης, την πρόληψη υποτροπών και δευτερογενών επιπτώσεων».

Ο «Οσελότος» απευθύνεται σε:

  • Εφήβους και νεαρά ενήλικα άτομα (έως 23 ετών) οι οποίοι ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου (ψυχικές διαταραχές, δυσλειτουργικές οικογένειες)
  • Εφήβους και νεαρά ενήλικα άτομα που βρίσκονται σε εμπλοκή με το νόμο
  • Οικογένειες και το ευρύτερο περιβάλλον των ατόμων αυτών
  • Εκπαιδευτικούς
  • Επαγγελματίες ψυχικής υγείας

Η Διεπιστημονική Ομάδα στελεχώνεται από: Ψυχίατρο, Παιδοψυχίατρο, Εγκληματολόγο, Κοινωνιολόγο, Ψυχολόγο, Κοινωνικό Λειτουργό, Νομικό.

Χρηματοδότηση από το Active Citizens Fund

Ο «Οσελότος» θα υλοποιήσει εντός του 2020 το έργο ««New Start: Από την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας» με επιχορήγηση από το Πρόγραμμα Active Citizens Fund. Το έργο αναμένεται να συμβάλει στην οικονομική και κοινωνική ενδυνάμωση εφήβων και νέων (15-23 ετών) με παραβατική συμπεριφορά και ψυχική διαταραχή που ζουν στην Αττική.

Το έργο «New Start» περιλαμβάνει στοχευμένες δράσεις υποστήριξης με έμφαση στον επαγγελματικό προσανατολισμό, και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ