Ο ΔΕΣΜΟΣ ενώνει τις δυνάμεις του με την κορυφαία αθλήτρια Μαρία Σάκκαρη

DESMOS MARIA SAKKARI

Την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε η συνεργασία του ΔΕΣΜΟΥ με τη κορυφαία τενίστρια Μαρία Σάκκαρη σε εκδήλωση που έγινε στον πολυχώρο Myrtillo.

Η Μαρία Σάκκαρη ως η πρώτη Πρέσβης του Δεσμού θα συμβάλλει με το ήθος της και τις αξίες της στη διάδοση του σημαντικού έργου του. Ο Δεσμός ​αποτελεί το πιο αποτελεσματικό και αξιόπιστο συνδετικό κρίκο για την κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα, γιατί ​συνδέει ​κάθε προσφορά ​από ιδιώτες, εταιρίες, ιδρύματα με διαπιστωμένες​, καταγεγραμμένες ​ανάγκες ​φορέων και οργανισμών σε όλη την Ελλάδα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Τύπου καθώς και εργαζόμενοι και εθελοντές του Δεσμού. Ο κύριος Γιάννης Παλαιολόγος, δημοσιογράφος της εφημερίδας “Η Καθημερινή,” συνομίλησε με την κυ​ρία Σάκκαρη για την συνεργασία της με το Δεσμό.

Δήλωση της Μαρίας Σάκκαρη
“Πιστεύω πολύ στην αξία της προσφοράς και στη συμμετοχή στα κοινά, γιατί έχουν τη δυναμη να δημιουργήσουν κύματα θετικών αλλαγών για όλους μας. Για το λόγο αυτό, με πολλή χαρά, αποδέχτηκα την πρόταση του Δεσμού να προσφέρω και εγώ με τον δικό μου τρόπο, ως πρώτη Πρέσβης. Παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά μου, σκοπεύω να είμαι ενεργά δίπλα στην ομάδα του Δεσμού.

Ταυτίζομαι με τις αξίες του Δεσμού – σκληρή δουλειά, επιμονή, διαφάνεια – και ελπίζω με τη συμμετοχή μου να εμπνεύσω τη νέα γενιά, όπως έχω εμπνευστεί και η ίδια από το όραμα του Δεσμού.

Η προσφορά είναι πολύ σημαντική για μένα και χαίρομαι που έχω βρει τον κατάλληλο σύμμαχο στο Δεσμό: έχω τη δυνατότητα να αναδείξω την αξία της μέσω ενός οργανισμού που γνωρίζω πολύ καλά πως κάθε δωρεά πιάνει τόπο. Ήδη αντλώ δύναμη από το όραμα του Δεσμού, είμαι περήφανη που θα συμμετέχω ενεργά στο έργο του, και τους ευχαριστω για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου”

Δήλωση της Προέδρου του Δεσμού, Αλέξια Κατσαούνη
“Ο Δεσμός ξεκίνησε το 2012 μέσα από τον προβληματισμό μιας παρέας 5 νέων γυναικών που θέλησαν παράλληλα με τις επαγγελματικές δραστηριότητες τους, να δημιουργήσουν ένα δίκτυο κοινωνικής προσφοράς. Μέσα σε αυτά τα χρόνια ο Δεσμός μεγάλωσε, άνθισε και κατάφερε πολλά για τα οποία είμαστε πολύ περήφανες. Επιδιώκουμε κάθε δωρεά, σε είδος ή χρήματα, να «πιάνει τόπο» με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο, βοηθώντας έτσι ουσιαστικά όσους έχουν ανάγκη.

Πιστεύουμε ότι με τη Μαρία Σάκκαρη, ως πρώτη Πρέσβη του Δεσμού, θα μπορέσουμε να προωθήσουμε τις κοινές μας αξίες και να μυήσουμε ακόμη περισσότερους ανθρώπους στην δύναμη της προσφοράς. Την καλωσορίζουμε και την ευχαριστούμε για τον ενθουσιασμό και την αγάπη της”.

Λίγα λόγια για το Δεσμό

Μέσα από τη συνεργασία και επικοινωνία με περισσότερους από 800 οργανισμούς, που περιλαμβάνουν, ανάμεσα σε πολλά άλλα, ορφανοτροφεία, ξενώνες αστέγων, συσσίτια, δημόσια σχολεία, δημόσια νοσοκομεία, γηροκομεία, κοινωνικά παντοπωλεία, δομές υποστήριξης μεταναστών και προσφύγων, ο Δεσμός καταγράφει και επικαιροποιεί συστηματικά ένα ευρύ φάσμα αναγκών και ελλείψεων των φορέων αυτών. Στόχος να “παντρέψει” τις ανάγκες αυτές με εισερχόμενες δωρεές σε είδος ή χρήματα που ο Δεσμός μετατρέπει και παραδίδει σε είδος ή υπηρεσίες. Ένα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η συνεργασία με το Δεσμό είναι η δυνατότητα επιλογής σκοπού, οργανισμού αλλά και ευάλωτης ομάδας για κάθε δράση, ανεξαρτήτου κλίμακας, με την εγγύηση παράλληλα της απόλυτης διαφάνειας, αξιοπιστίας, αποτελεσματικότητας και λογοδοσίας. Ο Δεσμός δημιουργεί προγράμματα και δράσεις για την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων, αλλά και πλήθους σκοπών και ειδικών ενδιαφερόντων σε τέσσερις πυλώνες:​ΚοινωνικήΠρόνοια​, Οικοδόμηση Ενός Καλύτερου Μέλλοντος​, ​Υγεία, Αντιμετώπιση κρίσεων & Αποκατάσταση.
Ο Δεσμός έχει δημιουργήσει 7€ εκατ. σε αξία για την ελληνική κοινωνία, ενώ, χάρη στην αποτελεσματικότητά του, για κάθε 1€ που δωρίζεται στη λειτουργία του Δεσμού, 9€ επιστρέφουν ως κοινωνική προσφορά στην Ελλάδα (Deloitte 2018)

Λίγα λόγια για το Myrtillo Cafe

To Myrtillo Cafe – Πολυχώρος Λόγου / Τέχνης είναι μια ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ Ειδικού Σκοπού, καινοτόμος και βραβευμένη διότι το 90% των εργαζομένων της ανήκει στις ευάλωτες ομάδες (νέα άτομα με κώφωση, αυτισμό, κινητικές και μαθησιακές δυσκολίες, κλπ) και επιπλέον είναι μια Αυτοδύναμη και Αυτοσυντηρούμενη εργασιακή και εκπαιδευτική μονάδα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ