Οι Γιατροί του Κόσμου με την υποστήριξη της bwin στο Καστελλόριζο

Οι Γιατροί του Κόσμου, με την καθοριστική στήριξη της bwin, βρέθηκαν 24-25 Νοεμβρίου 2019 εν μέσω δυσμενών καιρικών συνθηκών στο Καστελλόριζο, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους του ακριτικού νησιού!

Η πολυάριθμη ανθρωπιστική αποστολή των Γιατρών του Κόσμου περιλάμβανε τις ειδικότητες του Παθολόγου, του Γυναικολόγου, του Παιδίατρου, του Οδοντιάτρου, του Γενικού Ιατρού καθώς και μία σύγχρονη κινητή οφθαλμολογική μονάδα συνοδευόμενη από Οφθαλμίατρο και δύο νοσηλεύτριες. Η ομάδα των γιατρών εξέτασε πάνω από 100 κατοίκους μέσα σε δύο ημέρες στο Ιατρείο Μεγίστης

Το Καστελλόριζο, μετά τους Φούρνους Κορσεών, τα Ψαρά και τον Άγιο Ευστράτιο, αποτελεί τον τέταρτο και τελευταίο σταθμό για το 2019 της πρωτοβουλίας παροχής ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης bwincares σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου.

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γιατρών του Κόσμου, Χαρά Τζιουβάρα, η οποία ήταν και παρούσα στην αποστολή δήλωσε αναφορικά με την αποστολή: «Οι ακριτικές περιοχές της πατρίδας μας παραμένουν σε πολλές περιπτώσεις ξεχασμένες από τον κρατικό μηχανισμό. Με την βοήθεια της bwin, την οποία ευχαριστούμε θερμά, είμαστε σε θέση να παρέχουμε ιατρική βοήθεια στους κατοίκους απομακρυσμένων και ακριτικών περιοχών.»

Με τη σειρά του ο εκπρόσωπος της bwin, Κωνσταντίνος Εφραιμίδης (CSR Manager) συμπλήρωσε: «Το Καστελλόριζο ήταν ο τελευταίος σταθμός μίας σειράς επισκέψεων κλιμακίων των Γιατρών του Κόσμου σε ακριτικά νησιά της χώρας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που βρεθήκαμε στο ανατολικότερο άκρο της χώρας μας, μία ανάσα από την Τουρκία, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους!»

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος του Καστελλόριζου, Στράτος Αμύγδαλος, ευχαρίστησε τη bwin και τους Γιατρούς του Κόσμου για την επίσκεψη τους στο νησί, καθώς ειδικά το χειμώνα είναι ιδιαίτερα σημαντικές τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Η bwin, υποστηρίζει το έργο των Γιατρών του Κόσμου, ως αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης. Περισσότερα για το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης bwincares, μπορείτε να βρείτε στο: www.bwincares.gr.

Η παροχή υπηρεσιών υγείας σε ακριτικές περιοχές από τους Γιατρούς του Κόσμου με την υποστήριξη της bwin, θα συνεχιστεί το 2020.

Δείτε το σχετικό βίντεο: https://youtu.be/MuEuM4KosTY

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ