Δυναμική συμμετοχή των Ελλήνων CEOs για την εταιρική υπευθυνότητα 

  Τριάντα-τέσσερις (34) CEOs επιχειρήσεων από την Ελλάδα – μέλη του CSR HELLAS – μετέχουν στην μεγαλύτερη πρωτοβουλία υποστήριξης ενός βιώσιμου μέλλοντος που έχει γίνει σε ευρωπαϊκό επίπεδο από τον ιδιωτικό τομέα

  Πανευρωπαϊκά, περισσότεροι από 370 διευθύνοντες σύμβουλοι δηλώνουν πως είναι έτοιμοι να δράσουν από κοινού για μια Βιώσιμη Ευρώπη μέχρι το 2030, την ώρα που 149 ευρωπαϊκοί κλαδικοί φορείς πιέζουν για μια νέα φιλόδοξη επιχειρηματική στρατηγική για την Ευρώπη, ενώ παράλληλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ φαίνεται να είναι έτοιμα να ενστερνιστούν μία «πράσινη» προσέγγιση σε όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων τους.

  Το 2020, το CSR Europe θα καλέσει όλους τους διαμορφωτές πολιτικής μαζί με τους εκπροσώπους επιχειρήσεων και κλαδικών φορέων προκειμένου να αναζητήσουν και προτείνουν λύσεις που θα οδηγήσουν σε ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων σε εθνικό, ευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο. Οι υπογράφοντες CEOs που προέρχονται από όλους τους κλάδους της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλη την Ευρώπη, δηλώνουν έτοιμοι να δράσουν για να επιταχύνουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή και να δημιουργήσουν ευημερία χωρίς αποκλεισμούς

  Επίσης, το CSR Europe θα παρουσιάσει, προς τους νέους Προέδρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Ursula von der Leyen, κ. Charles Michel και κ. David Maria Sassoli αντίστοιχα, την πρόσκληση σε δράση για μια αειφόρο Ευρώπη έως το 2030, μαζί με τον πλήρη κατάλογο των υπογραφόντων CEOs και των εταιρειών τους.

  Η χωρίς προηγούμενο κινητοποίηση στέφτηκε από επιτυχία χάρη στις προσπάθειες των 40 και πλέον εθνικών δικτύων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του CSR Europe, όπως το CSR HELLAS για την Ελλάδα. Το CSR HELLAS, συμμετέχοντας στο Διοικητικό Συμβούλιο του CSR Europe, θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο και να ενημερώνει έγκαιρα τα μέλη του για όλες τις σχετικές με το θέμα εξελίξεις και τη νέα Ευρωπαϊκή πολιτική σε σχέση με τη βιωσιμότητα.

  Είμαστε περήφανοι για τα 34 μέλη μας που έχουν δημόσια εκδηλώσει τη στήριξή τους, θέτοντας γερές βάσεις για μία ισχυρή εθνική εκπροσώπηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ακολουθεί αναλυτικός κατάλογος των 34 CEOs, με αλφαβητική σειρά επιθέτου.

  1 MOHAMED AHMED INTRACOM TELECOM 18 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΛΙΟΣ ETHOS LAB
  2 ΙΑΚΩΒΟΣ ΑΝΔΡΕΑΝΙΔΗΣ LIDL HELLAS 19 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ ΕΒΕΑ
  3 ΤΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ AVINOIL 20 ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.
  4 ΤΑΚΗΣ ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. 21 ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΡΙΣΚΟΛΑΣ EUROCERT
  5 ΝΑΣΟΣ ΖΑΡΚΑΛΗΣ WIND HELLAS 22 ΧΑΡΗΣ ΜΠΡΟΥΜΙΔΗΣ VODAFONE HELLAS
  6 ΓΙΩΡΓΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΟΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑ 23 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.
  7 ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΖΑΣ GRANT THORNTON Α.Ε. 24 ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΔΕΗ Α.Ε.
  8 ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΛΙΑΣ TÜV AUSTRIA HELLAS 25 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
  9 ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΝΤΩΡΟΣ INTERAMERICAN 26 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΠΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΤΙΤΑΝ
  10 ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΤΑΠΑΝΗΣ ΟΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ 27 ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΛΙΟΣ DIRECTION BUSINESS NETWORK
  11 ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΣΜΑΔΑΚΗΣ MOTOR OIL 28 ΣΑΒΒΑΣ ΠΕΛΤΕΚΗΣ TÜV HELLAS – TUV NORD
  12 ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΚΟΥΡΚΑΦΑ DIAGEO HELLAS 29 ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΜΠΑΤ XEROX
  13 ΒΑΝΑ ΛΑΖΑΡΑΚΟΥ NJV ATHENS PLAZA 30 ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΙΔΙΩΤΗΣ KLEEMANN HELLAS
  14 ΜΑΡΙΚΑ ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. 31 ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΑΝΟΣ GLOBAL SUSTAIN
  15 ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΣ SIGNIFY HELLAS 32 ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΜΑΖ ΟΤΕ Α.Ε.
  16 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΟΥΛΗΣ ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ 33 ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΤΣΟΤΣΟΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
  17 ΤΖΙΝΑ ΜΑΜΙΔΑΚΗ BLUEGR HOTELS & RESORTS 34 ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ CORAL

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here