Νέα Χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Citi – Ανανέωση Συνεργασίας με IRC

Τα τελευταία τρία χρόνια με το πρόγραμμα Rescuing Futures, το Ίδρυμα Citi έχει αναλάβει σημαντική και ουσιαστική δράση στη διαχείριση της παγκόσμιας μεταναστευτικής πρόκλησης.

H νέα δωρεά 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ως μέρος της πρωτοβουλίας Pathways to Progress του Ιδρύματος Citi, σε συνεργασία με την International Rescue Committee υποστηρίζει με προγράμματα επιχειρηματικής εκπαίδευσης και απασχολησιμότητας νεαρούς/ές πρόσφυγες, μετανάστες και άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε Ελλάδα, Ιορδανία, Νιγηρία, Γερμανία, Καμερούν και Λιβανό να αποκτήσουν οικονομική ανεξαρτησία και ευημερία.

Στην Αθήνα, Έλληνες πολίτες που προέρχονται από ευάλωτες ομάδες μαζί με πρόσφυγες και μετανάστες έχουν την ευκαιρία να καταρτισθούν κατάλληλα για να βρουν εργασία, να ανοίξουν δική τους επιχείρηση, να γίνουν οικονομικά ενεργοί και να ενσωματωθούν ομαλά στο κοινωνικό σύνολο.

Στη νέα φάση του, σε συνεργασία με την IRC, το πρόγραμμα επικεντρώνεται στην προσφορά υπηρεσιών απασχόλησης και αυτο-απασχόλησης σε 180 νέους και νέες, ενώ στη λήξη του οι συμμετέχοντες που θα διακριθούν θα λάβουν συμβολικό ποσό που θα επενδύσουν για την έναρξη της επιχείρησής τους. Οι υπηρεσίες απασχόλησης περιλαμβάνουν ατομική εργασιακή συμβουλευτική, εργαστήρια απασχολησιμότητας για ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως η συγγραφή βιογραφικών και συνοδευτικών επιστολών, τεχνικές αναζήτησης εργασίας, προετοιμασία συνεντεύξεων, χρηματοοικονομική κατάρτιση, ενημέρωση για βασικά εργασιακά δικαιώματα και υποχρεώσεις και εξοικείωση με τον πολιτισμό της χώρας. Το πρόγραμμα ενισχύεται με τη συνεργασία του Alba Graduate Business School, The American College of Greece που προσφέρει επιχειρηματική κατάρτιση και καθοδήγηση σε νέους και νέες ως προετοιμασία για την αυτοαπασχόληση. Συγκεκριμένα, το Alba αναλαμβάνει την ανάπτυξη και την υλοποίηση προγράμματος εκπαίδευσης επιχειρηματικότητας και εξατομικευμένης υποστήριξης από εξειδικευμένους συμβούλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ