«Bravo στο Περιβάλλον» πήρε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

Βραβείο για την πράσινη καλή πρακτική «Συν-επεξεργασία: Εναλλακτικά καύσιμα & ενεργειακή αξιοποίηση στην τσιμεντοβιομηχανία» απέσπασε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στον Πυλώνα «Bravo Περιβάλλον» των Bravo Sustainability Awards 2019, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ανάμεσα σε περισσότερες από 200 πρωτοβουλίες επιχειρήσεων και φορέων από την τοπική αυτοδιοίκηση και την κοινωνία σε εθνικό επίπεδο, ο θεσμός κοινωνικού διαλόγου Bravo ανέδειξε την πρωτοβουλία βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ ανάμεσα σε εκείνες που συμβάλλουν στη δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο.

Υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ εξοικονομεί σταθερά φυσικούς πόρους και επενδύει διαρκώς σε πράσινες πρακτικές που συνάδουν με την κυκλική οικονομία. Εφαρμόζει την καινοτόμα πρακτική της συν-επεξεργασίας με στόχο την περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος κατά τη διαδικασία παραγωγής τσιμέντου. Η διαδικασία αυτή αφορά στη χρήση εναλλακτικών καυσίμων, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου καθώς και μια πιο ολοκληρωμένη και υπεύθυνη διαχείριση των αποβλήτων των σύγχρονων κοινωνιών.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, η κα Λένα Μπέλση, Διευθύντρια Εναλλακτικών Καυσίμων & Πρώτων Υλών του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά «Η σημερινή διάκριση αποτελεί για εμάς ακόμη μια επιβεβαίωση ότι ακολουθούμε τη σωστή πορεία για την υλοποίηση του οράματός μας, να δημιουργήσουμε από κοινού με τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες και τους συμμετόχους μας ένα μέλλον βιώσιμο, ένα μέλλον καλύτερο για όλους. Στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ αναγνωρίζουμε την προστασία του περιβάλλοντος ως στρατηγικής σημασίας παράγοντα για τη δημιουργία βιώσιμων πόλεων και υπηρετούμε τη στρατηγική αυτή προτεραιότητα με συνέπεια».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ