Η Ώρα του Κώδικα επιστρέφει για άλλη μια χρονιά

Για μια ακόμα χρονιά, η Microsoft και το Found.ation συνεργάζονται για να φέρουν μαθητές από όλη την Ελλάδα σε πρώτη επαφή με την επιστήμη των υπολογιστών και τον προγραμματισμό.

Για άλλη μια χρονιά η συνεργασία Microsoft και Found.ation φέρνει τον προγραμματισμό στα σχολεία, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εβδομάδα του Κώδικα», μαθαίνοντας σε μαθητές δημοτικού και γυμνασίου βασικές αρχές κώδικα.

H «Εβδομάδα του Κώδικα» περιλαμβάνει ειδικά σχεδιασμένα μαθήματα, διάρκειας 45 λεπτών το κάθε ένα, όπου παιδιά ηλικίας10-14 ετών , μαθαίνουν coding (βασικό προγραμματισμό κώδικα), με έναν απλό και ταυτόχρονα διασκεδαστικό τρόπο, μέσω της πλατφόρμας Minecraft for Education, αλλά και συμπληρωματικές δραστηριότητες, όπως κινητικά και μαθηματικά παιχνίδια, οι οποίες προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία των μαθητών.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η εξοικείωση των παιδιών με την τεχνολογία  αλλά και μια πρώτη εισαγωγή στον προγραμματισμό και την τεχνητή νοημοσύνη. Η Microsoft και το Found.ation μέσα από αυτό το πρόγραμμα ενθαρρύνουν την επαφή με την τεχνολογία σε μικρή ηλικία, ώστε να είναι πιο εύκολο για τα παιδιά να αναπτύξουν αργότερα ψηφιακές δεξιότητες, ένα εφόδιο απολύτως απαραίτητο για το μέλλον τους.

Για το 2019, η δράση απευθύνεται σε μαθητές από επιλεγμένα σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, της Βέροιας και της Τήνου, αλλά και παιδιά από τα Παιδικά  Χωριά SOS, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα θα γίνει και ένα ανοιχτό μάθημα, για μαθητές Δημοτικού-Γυμνασίου στην Αθήνα, στις εγκαταστάσεις του Found.ation.

Η Ευγενία Μπόζου, Διευθύντρια Επικοινωνίας στη Microsoft για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα δήλωσε: «Κάθε χρόνο η Ώρα του Κώδικα μας φέρνει κοντά σε μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Είναι χαρά μας να βλέπουμε τον ενθουσιασμό και την όρεξή τους  για προγραμματισμό, αλλά και για κάθε τι νέο που προσπαθούμε να τους μεταδώσουμε με τους δασκάλους του Found.ation. Είναι μέρος της φιλοσοφίας της Microsoft άλλωστε να εμπνέουμε όλους να αποκτήσουν μια στενότερη σχέση με την τεχνολογία, μια “αποστολή” που είναι ακόμα πιο σημαντική όταν απευθυνόμαστε στις νέες γενιές.»

Τα πρώτα μαθήματα ξεκίνησαν στα γραφεία της Microsoft τη Δευτέρα 16/12 και συνεχίζονται στις εγκαταστάσεις του Found.ation και σε σχολεία στην Αθήνα  και τις υπόλοιπες πόλεις, καθ’ όλη την εβδομάδα. Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων την Παρασκευή, περίπου 300 παιδιά συνολικά θα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here