Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις σε μαθητές της Ρόδου

Δωρεάν οδοντιατρικές εξετάσεις σε περισσότερους από 300 μαθητές της Ρόδου πραγματοποίησαν στις 12 και 13 Δεκεμβρίου 2019 εθελοντές οδοντίατροι του νησιού. Συγκεκριμένα, οι οδοντίατροι-μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία μία διήμερη οδοντιατρική δράση σε δύο σχολεία της Ρόδου. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Γενναδίου εξετάστηκαν 120 παιδιά, ενώ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών περίπου 200 παιδιά υποβλήθηκαν σε προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο.

Οι δέκα εθελοντές οδοντίατροι που συμμετείχαν στη δράση, πραγματοποίησαν οδοντιατρική εξέταση στους μαθητές και κατέγραψαν τα προβλήματα που υπήρχαν στα στόματα των παιδιών, ενημερώνοντας παράλληλα τους γονείς τους. Στη συνέχεια προβλήθηκε video για τη στοματική υγεία και την πρόληψη των νόσων του στόματος, ενώ δόθηκαν δωράκια σε όλα παιδιά.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μας στα σχολεία εξηγήσαμε στους μαθητές τους λόγους για τους οποίους είναι απαραίτητος ο οδοντιατρικός έλεγχος και τους τονίσαμε ότι η οδοντιατρική πρόληψη και η καθημερινή σωστή στοματική υγιεινή είναι αναγκαίες για να έχουν τα παιδιά πάντα ένα υγιές στόμα» δήλωσε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου Νίκος Διακογεωργίου.

Σύμφωνα με τον κ. Διακογεωργίου, τα παιδιά από μικρά πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες για σωστό βούρτσισμα (δύο φορές την ημέρα με την κατάλληλη οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα) και πρέπει να μαθαίνουν την εφαρμογή της στοματικής υγιεινής σαν μέρος της καθημερινής υγιεινής του σώματός τους (πλύσιμο χεριών και σώματος).

«Επίσης, υπογραμμίσαμε στα παιδιά ότι ο περιορισμός της συχνότητας λήψης ζαχαρωδών τροφών και ιδιαίτερα ανάμεσα στα βασικά γεύματα της ημέρας είναι ο πιο σημαντικός κανόνας για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης τερηδόνας και τους διευκρινίσαμε ότι ένα υγιές παιδικό στόμα αποτελεί τη βάση για ένα υγιές στόμα ενήλικα!» σημείωσε ο κ. Διακογεωργίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ