DAIKIN: Ηγείται της προστασίας του περιβάλλοντος με νέα σειρά Αντλιών Θερμότητας

Οι νέες αντλίες θερμότητας έρχονται να ολοκληρώσουν το portfolio των νέων R-32 μονάδων με scroll συμπιεστές, επεκτείνοντας την υφιστάμενη από το 2018 και πολύ επιτυχημένη γκάμα μηχανημάτων μόνο ψύξης με R-32.

Η νέα σειρά είναι διαθέσιμη σε δύο εκδόσεις απόδοσης (Silver και Gold) και σε τρεις εκδόσεις ήχου (Standard, Low και Reduced), οι οποίες συνδυαζόμενες με περισσότερα από 70 options θα προσφέρουν λύσεις μηχανημάτων πλήρως προσαρμοσμένων στις ανάγκες του κάθε έργου.

Μειωμένα λειτουργικά κόστη

Η απόδοση θέρμανσης σε πλήρες φορτίο COP των αντλιών θερμότητας της νέας σειράς φθάνει το ιδιαίτερα υψηλό 3,5. Επιπρόσθετα, κατά το σχεδιασμό της νέας σειράς δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στη μεγιστοποίηση των εποχιακών βαθμών απόδοσης ώστε να καλύπτονται αποτελεσματικά και οικονομικά τα μερικά φορτία της εκάστοτε εγκατάστασης. Συγκεκριμένα, ο εποχιακός βαθμός απόδοσης σε ψύξη SEER φθάνει το 4,7, ενώ σε θέρμανση ο SCOP το 3,9.

Σύγχρονες λειτουργίες επέκτασης και συνδεσιμότητας

Η νέα σειρά Αντλιών Θερμότητας είναι πλήρως συμβατή με την καινοτόμα υπηρεσία “DAIKIN ON SITE”, προσφέροντας προηγμένες λειτουργίες απομακρυσμένης παρακολούθησης, βελτιστοποίησης λειτουργίας και προληπτικής συντήρησης. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο εξοπλισμός σύνδεσης στη συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι ενσωματωμένος στο βασικό κεντρικό ελεγκτή όλων των μονάδων νερού της DAIKIN.

Επιπλέον με τη βασική και δωρεάν, λειτουργία Master/Slave είναι δυνατός ο παραλληλισμός έως 4 μονάδων χωρίς εξωτερικό ελεγκτή για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του συνολικού συστήματος και τη διασφάλιση της μέγιστης διάρκειας ζωής του.

Η DAIKIN προσφέρει το πρωτοποριακό σύστημα ελέγχου Intelligent Chiller Manager, ένα σύστημα ελέγχου πλήρως παραμετροποιημένο στις ανάγκες του κάθε έργου, με άπειρες δυνατότητες, για πιο σύνθετες εγκαταστάσεις με περισσότερα μηχανήματα και περιφερειακό εξοπλισμό.

Τέλος, με μία εκτενή λίστα πρόσθετου εξοπλισμού, όπως για παράδειγμα το πλήρως ενσωματωμένο υδροστάσιο εντός του αποτυπώματος της μονάδας, το σύστημα ανάκτησης θερμότητας και τις κάρτες σύνδεσης με όλα τα πρωτόκολλα επικοινωνίας BMS, το μηχάνημα έρχεται στα μέτρα των αναγκών αλλά και του ποσού που θέλει να επενδύσει ο πελάτης.

Το ψυκτικό μέσο R-32 είναι η καλύτερη εναλλακτική επιλογή

Το R-32, (με χημική ονομασία διφθορομεθάνιο ή HFC-32) είναι ένα ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον ψυκτικό με χαμηλό δείκτη δυναμικού υπερθέρμανσης του πλανήτη (Global Warming Potential) 675, δηλαδή μόλις το ένα τρίτο από την τωρινή λύση R-410a.

Επιπλέον, είναι ένα ψυκτικό μέσο με ένα μόνο συστατικό και δεν αποτελεί μείγμα, συνεπώς είναι εφικτή η ανάκτηση και επαναχρησιμοποίησή του βοηθώντας έτσι στη μείωση του κόστους συντήρησης και στην αύξηση της διάρκειας ζωής της μονάδας.

Η DAIKIN είναι πρωτοπόρος στη χρήση του R-32 σε εφαρμογές θέρμανσης και κλιματισμού καθώς είναι η πρώτη εταιρία που το παρουσίασε σε κλιματιστικά split από το 2012 και στη συνέχεια το ενσωμάτωσε σε σχεδόν όλα τα προϊόντα οικιακού και επαγγελματικού εξοπλισμού της γκάμας της.

Το R-32, με το χαμηλό GWP του και σε συνδυασμό με τους ειδικά σχεδιασμένους νέους υπερ-αποδοτικούς συμπιεστές scroll, επιτρέπει στη DAIKIN να κατασκευάζει προϊόντα που εξοικονομούν ενέργεια και βοηθούν στην προστασία του περιβάλλοντος, καθιστώντας την έτσι μία εξαιρετική λύση για εφαρμογές κλιματισμού και βιομηχανικής ψύξης.

Η πολιτική ψυκτικών μέσων της DAIKIN

Η DAIKIN διατηρεί μία μακρά ιστορία στη μάχη για τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των προϊόντων ψύξης, θέρμανσης, κλιματισμού και εξαερισμού. Η εξειδίκευση που διαθέτει χάρη στο ότι είναι η ίδια κατασκευάστρια, τόσο εξοπλισμού όσο και ψυκτικών μέσων με δικά της εργοστάσια χημικών, έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε αυτό.

Η DAIKIN διαθέτει μια σειρά από εναλλακτικά ψυκτικά μέσα ώστε να επιλέγει κάθε φορά αυτό που ταιριάζει στην κάθε τεχνολογία μηχανήματος και εφαρμογή με απώτερο σκοπό τη βέλτιστη κάλυψη των αναγκών του πελάτη παράλληλα με την προστασία του περιβάλλοντος.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για την πολιτική της DAIKIN στα ζητήματα ψυκτικών μέσων και προστασίας του περιβάλλοντος μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω έγγραφο : http://www.daikin.com/csr/information/influence/daikin_policy-en.pdf

Πρόσθετες πληροφορίες για τη νέα σειρά Αντλιών Θερμότητας BLUEVOLUTION με R-32 μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο : https://www.daikinapplied.eu/news-center/r-32-ewyt-b-daikin-applied-europe/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ