MeXOXO: Στήριξε 5000 γυναίκες και συνεχίζει δυναμικά για να βοηθήσει ακόμα περισσότερες

Το 2015, η Ελπίδα Κόκκοτα, CEO & Founder της MeXOXO, δεσμεύτηκε στο Clinton Foundation ότι θα υποστηρίξει 5000 γυναίκες μέχρι το 2020. Μέσα από προγράμματα ενδυνάμωσης και εκπαίδευσης σχετικά με την γυναικεία επιχειρηματικότητα ενίσχυσε 5000 γυναίκες σε Ελλάδα, Μεξικό, Ισραήλ, Γερμανία, Κύπρο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής , Νεπάλ, Λιβερία, Ουκρανία και Κόστα Ρίκα.

Η MeXOXO ξεκίνησε με ένα όνειρο, να καταρρίψει στερεότυπα και να βοηθήσει την κάθε γυναίκα να ακολουθήσει το όνειρο της. Στόχος της MeXOXO να υποστηρίξει όσες περισσότερες γυναίκες μπορεί. Ήδη έχει καταφέρει να τηρήσει τη δέσμευση της να βοηθήσει 5000 γυναίκες, κι όπως ανακοινώθηκε την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς, Τρίτη 21 Ιανουαρίου, σε συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Υπατία, συνεχίζει με αμείωτη ενέργεια και πάθος για την κάθε γυναίκα που θέλει να «σπάσει» τον αόρατο γυάλινο θόλο που την περιορίζει και να οδηγηθεί στην επιτυχία μέσω καινοτόμων πρωτοβουλιών.

Η Ελπίδα Κόκκοτα, CEO & Founder της MeXOXO, μια σύγχρονη δυναμική γυναίκα που, που έχει βάλει σκοπό να βοηθήσει κάθε γυναίκα που το θέλει να δραστηριοποιηθεί επιχειρηματικά. Για το λόγο αυτό ίδρυσε τη MeXOXO, μια παγκόσμια πλατφόρμα καινοτομίας και πρωτοβουλίας με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών μέσω της δωρεάν εκπαίδευσης και κατάρτισής τους για την πλήρη αξιοποίηση των δεξιοτήτων τους, προκειμένου να χαράξουν την δική τους πορεία στον επιχειρηματικό κόσμο και να συμβάλουν με το δικό τους μοναδικό αποτύπωμα.

Ξεκίνησε με μέντορα τον Μοχάμεντ Γιούνις, τον τραπεζίτη των φτωχών και βραβευμένο το 2006 με το Νόμπελ Ειρήνης, ο οποίος την ενθάρρυνε να κυνηγήσει το όνειρό της, να προσφέρει καλό.

Μέσα από τη δράση της MeXOXO “Be You!Be Strong ” θέλει να δείξει τη μεγάλη δύναμη που κρύβουν μέσα τους οι γυναίκες. Η Ελπίδα Κόκκοτα, χαρακτηριστικά δήλωσε «Ακολουθούμε τα όνειρα μας και θέλουμε κάθε γυναίκα, κάθε άνθρωπος ανεξαρτήτου φύλου ή ηλικίας να κάνει το ίδιο!».

Οι παρευρισκόμενοι στη συνέντευξη Τύπου παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή στιγμιότυπα και αφηγήσεις από όλο το ταξίδι της MeXOXO και τα όσα έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής. Την εκδήλωση χαιρέτησε η κυρία Μαρία Συρεγγέλα, Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία τόνισε μεταξύ άλλων «Κάθε προσπάθεια που στόχο έχει να στηρίξει την ελληνική γυναικεία επιχειρηματικότητα, μας βρίσκει αρωγό και θερμό υποστηρικτή.»

Η συλλογική δουλειά, η αλληλεγγύη για την πραγματοποίηση σκοπών και ιδεών που συντελούν στην υλοποίηση σπουδαίων επιτευγμάτων είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το όραμα της ΜeΧΟΧΟ. H Eύα Χιώτη Sustainability & Social Impact Manager της Coca-Cola, θερμού υποστηρικτή του έργου της ΜeXOXO, υπογράμμισε «Στην Coca-Cola, λειτουργούμε πάντα υπεύθυνα και είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι απέναντι στους ανθρώπους, το περιβάλλον και την κοινωνία. Για εμάς, δεν αρκεί να φτιάχνουμε αναψυκτικά, θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά. Μέσα από τις δράσεις μας, θέλουμε να έχουμε θετικό αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και στην καθημερινότητα και τη ζωή του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά. Στο πλαίσιο αυτό, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και περήφανοι που τα τελευταία 3 χρόνια υλοποιήσαμε σε συνεργασία με τη MeXOXO το Counting Stars, ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο πρόγραμμα για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola foundation) εκπαιδεύοντας συνολικά περίπου 3.000 γυναίκες από όλη την Ελλάδα. Και θα  συνεχίσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση, μένοντας πιστοί στις αξίες και τη φιλοσοφία μας».

Με το σύνθημα #NEVERSETTLE και την ευρύτερη φιλοσοφία για τη δημιουργία αξίας για τους ανθρώπους και την κοινωνία,  η Coca-Cola εστιάζει και συμβάλλει ουσιαστικά σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τη λειτουργία της και το όραμα της για ένα καλύτερο, βιώσιμο αύριο. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία υλοποιεί προγράμματα και πρωτοβουλίες βιώσιμης ανάπτυξης που θέτουν στο επίκεντρο τα Απορρίμματα, το Νερό, τους Νέους και τις Γυναίκες, καθώς και τον Τουρισμό, πάντα σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τους αρμόδιους φορείς και εξειδικευμένες Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις. Ειδικότερα,  για την ενδυνάμωση των γυναικών και την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας στην χώρα μας, η Coca-Cola στην Ελλάδα συνεργάζεται με τη MeXOXO από το 2016, στηρίζοντας πρωτοβουλίες, προγράμματα και δράσεις που θέτουν τη γυναίκα στο επίκεντρο και της παρέχουν την εκπαίδευση και τις δεξιότητες να προχωρήσει μπροστά και να κάνει τα επιχειρηματικά όνειρα της πραγματικότητα.

Η Digital Content Creator Χριστίνα Μπόμπα, ήταν ανάμεσα στου παρευρισκόμενους. «Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά που βρίσκομαι δίπλα στη Ελπίδα και στη MeXOXO, σε ένα τόσο όμορφο και, ταυτόχρονα, τολμηρό εγχείρημα. Σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες που στηρίζουν το όνειρο της κάθε γυναίκας!»

«Η σύγχρονη γυναίκα μπορεί, με πάθος και πείσμα, να αγγίξει την κορυφή και να επιτύχει ακόμα και τον υψηλότερο στόχο. Για να το πραγματοποιήσει όμως θέλει δίπλα της τη σωστή καθοδήγηση, αυτό έρχεται και κάνει η MeXOXO, γίνεται μία αφετηρία εκπλήρωσης ονείρων για όλες τις γυναίκες, στόχος της Ελπίδας όπως χαρακτηριστικά μου είχε αναφέρει είναι να αλλάξει ζωή πολλών γυναικών στον πλανήτη. Σήμερα είναι μόνο μια αρχή για να το πραγματοποιήσει», δήλωσε ο Γιάννης Τσάκαλος των Electra Hotels & Resorts.

Η δράση της MeXOXO φιλοδοξεί να «ταράξει» τα στερεότυπα και τις παγιωμένες αντιλήψεις για τους ρόλους των γυναικών. Ναι, μια γυναίκα μπορεί να ονειρεύεται, να σπάει τους κανόνες και να παραμένει κοινωνικά αποδεκτή. Η Διάνα Βουτυράκου είναι μια γυναίκα που τάραξε τα νερά «Όταν συνάντησα την Ελπίδα ήμουν 19 χρονών και είχα ένα όραμα, να καταφέρω να βοηθήσω και άλλους νέους ανθρώπους να βρουν αυτό που τους ταιριάζει, η Ελπίδα έγινε ο μέντορας μου και έδωσε πνοή στο όραμα μου. Δεν σταματάμε όμως εδώ, συνεχίζει να είναι δίπλα σε κάθε μου βήμα και αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

H MeXOXO ευχαριστεί θερμά το Μέγαρο Υπατία και συγκεκριμένα τη Desy Karapchanska για τη διάθεση του χώρου και την υποστήριξη τους στο έργο της.

«Εμπνέουμε τις γυναίκες να αγαπήσουν τον εαυτό τους, να αποκτήσουν γνώση και μέσα στην αγκαλιά της ΜeΧΟΧΟ να φτάσουν στην επιτυχία και ευτυχία», επεσήμαναν οι γυναίκες της MeXOXO.

Η MeXOXO, εμπνέει τις ζωές όλων…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ