Απονομή βεβαιώσεων «Energy Scouts» στην Αθήνα στο πλαίσιο του έργου Young Energy Europe

Οι «Energy Scouts» προετοίμασαν τις προτάσεις τους, συμμετέχοντας στον τελευταίο 4ήμερο κύκλο σεμιναρίων, που διοργανώθηκε τον περασμένο Οκτώβριο από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο του προγράμματος Young Energy Europe, της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας για το Κλίμα (EUKI).

Τον συγκεκριμένο κύκλο σεμιναρίων, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ), παρακολούθησαν 25 νέες και νέοι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις από διάφορους κλάδους όπως υπηρεσίες, ξενοδοχεία, αγροτική οικονομία, εμπόριο, τηλεπικοινωνίες,  κατασκευές και βιομηχανία. Παρουσιάστηκαν ολοκληρωμένες εργασίες από εργαζόμενους στις επιχειρήσεις ΕΛΒΑΛ Α.Ε., ΗΡΑΚΛΗΣ Συσκευασίες Α.Ε., LDK Consultants, ΜΕΤΑΛΟΥΜΙΝ ΑΕΒΕ, NOVO NORDISK HELLAS ΕΠΕ, ΤΕΧΝΗ Α.Ε., TORA LUB ΜΕΠΕ, Tourhotel και WILO HELLAS ΑΒΕΕ, οι οποίες αφορούσαν τις δυνατότητες μείωσης του ενεργειακού κόστους, τον εξορθολογισμό της χρήσης πόρων και τη μείωση του αποτυπώματος CO2, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προστασία του κλίματος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ο εκπρόσωπος του έργου Young Energy Europe από την Κεντρική Ένωση Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), κ. Max Junghanns, εκπρόσωποι του ΕΒΕΑ, καθώς και εκπρόσωπος από την Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.

Στην ομιλία του, ο κ. Junghanns αναφέρθηκε στους στόχους και τις προσδοκίες του έργου, επισημαίνοντας ότι εκτός από την Ελλάδα, το έργο Young Energy Europe, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Περιβάλλοντος, Προστασίας της Φύσης και Πυρηνικής Ασφάλειας (BMU), υλοποιείται ταυτόχρονα στην Τσεχία, τη Βουλγαρία και την Ουγγαρία, ενώ επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που αποτελούνταν από την κα Μιχαέλα Μπαλή, Διευθύντρια για την Ελλάδα και την Κύπρο του Γερμανικού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Germany Trade and Invest – GTAI), τον κ. Γιώργο Αγερίδη, Διευθυντή Ενεργειακής Αποδοτικότητας ΚΑΠΕ και τον κ. Παναγή Κύρτση, Αρχιτέκτονα Μηχανικό με ειδίκευση στην Ενεργειακή Αποδοτικότητα, επέλεξε από τα έργα, που παρουσίασαν οι «Energy Scouts», εκείνα που διακρίθηκαν για τη μεθοδικότητά τους και τη βέλτιστη ενσωμάτωση των θεμάτων, που παρουσιάστηκαν στο σεμινάριο.

Ο κ. Junghanns συνεχάρη τους «Energy Scouts» και όλοι οι συμμετέχοντες παρέλαβαν βεβαιώσεις παρακολούθησης. Η ομάδα, που διακρίθηκε στην πρώτη θέση, θα ταξιδέψει τον Απρίλιο στη Διεθνή Βιομηχανική Έκθεση “HANNOVER MESSE”, όπου στο ειδικό περίπτερο της Κεντρικής Ένωσης Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), θα πραγματοποιηθούν παρουσιάσεις με θέμα το έργο Young Energy Europe.

Ο επόμενος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος «Energy Scouts», θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του έργου Young Energy Europe, στις 3, 4 και 10 και 11 Φεβρουάριου στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), δίχως να προβλέπει κόστος συμμετοχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ