Πρώτη συνεδρίαση για την Επιστημονική Επιτροπή για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Συνεδρίασε σήμερα, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπό την προεδρία του Ακαδημαϊκού κ. Κώστα Συνολάκη, η Ειδική Επιστημονική Επιτροπή για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής, το ανώτατο γνωμοδοτικό όργανο της Πολιτείας για το φλέγον ζήτημα της αντιμετώπισης της Κλιματικής Αλλαγής.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, τον λόγο έλαβαν ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης και ο Εκπρόσωπος της χώρας μας για θέματα κλιματικής αλλαγής ο Ακαδημαϊκός κ. Χρήστος Ζερεφός.

Η ημερήσια διάταξη αφορούσε στο Επιστημονικό έργο/αντικείμενο της Επιτροπής, στις δράσεις/μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν για τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στη χώρας, καθώς και οργανωτικά θέματα.

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, τα εξής θέματα: ενίσχυση των ΑΠΕ, προώθηση της ηλεκτροκίνησης, ενθάρρυνση της ποδηλασίας, αναδάσωση, δημιουργία ολοκληρωμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία και στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Επίσης, συζητήθηκαν τρόποι αναγνώρισης προσπαθειών πόλεων και νησιών για προσαρμογή στην πράσινη οικονομία.

Η Επιτροπή δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα συνεδριάσει εκ νέου και ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα οριστικοποιήσει τις προτεραιότητές της και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησής τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ