AVENUE: Κοντά στα άτομα με αναπηρία

Σε μία επιβράβευση των πραγματικών νικητών της ζωής, προχωράει το εμπορικό κέντρο AVENUE, διοργανώνοντας ένα τριήμερο bazaar με αφορμή την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου.

Συνεχίζοντας τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που αποτελούν προτεραιότητα για  το AVENUE,  το εμπορικό κέντρο θα υποδεχτεί στους φιλόξενους χώρους του ΜΚΟ, το έργο των οποίων επικεντρώνεται στη βελτίωση των συνθηκών ζωής και στην εξασφάλιση ίσων ευκαιριών για τους συνανθρώπους μας με αναπηρία.

Το Χριστουγεννιάτικο bazaar για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρία θα λάβει χώρα 1,3 και 4 Δεκεμβρίου, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα προσφοράς που συνάδει με το κλίμα των ημερών και δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να επιλέξει πραγματικά μοναδικά είδη, τα οποία κρύβουν μέσα τους τη θέληση και τη δύναμη της ψυχής των δημιουργών τους. Κεριά,  Χριστουγεννιάτικα στολίδια, γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες, κουλουράκια, βουτήματα, τσουρεκάκια, βιβλία, χριστουγεννιάτικες κάρτες,  ζυμαρικά και χυλοπίτες είναι μερικά από τα είδη που θα διατίθενται προς πώληση, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι χειροποίητα, μικρής χρηματικής αξίας και σίγουρα μεγάλης σημασίας σε επίπεδο προσφοράς.

Υπενθυμίζεται ότι το εμπορικό κέντρο AVENUE είναι από τους λίγους χώρους στην Ελλάδα που αποδεικνύουν έμπρακτα την δέσμευσή τους στην διασφάλιση άνεσης και προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία, με εύκολη κυκλοφορία μέσα στο Εμπορικό μόνο με κυλιόμενους διαδρόμους,  ελεύθερο parking για όλους 2.000 θέσεων και  φαρδείς διαδρόμους όπου τα άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν να κυκλοφορούν με ιδιαίτερη άνεση. Επίσης, έχει ληφθεί μέριμνα για ειδικούς χώρους υγιεινής για Α.Μ.Ε.Α. σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα, το AVENUE προσφέρει την κάρτα ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ στα άτομα με ειδικές ανάγκες, δίνοντας τη δυνατότητα να παρκάρουν εύκολα, και μόνο αυτοί, στις ειδικά διαμορφωμένες θέσεις στο επίπεδο -1.  Τέλος, στο δεύτερο επίπεδο υπάρχουν επιπλέον ελεύθερες θέσεις,  με προδιαγραφές για Α.Μ.Ε.Α. όπου εκεί η είσοδος γίνεται χωρίς τη χρήση της ειδικής κάρτας.

Τα Ιδρύματα που θα συμμετέχουν στο bazaar του  AVENUE είναι τα ακόλουθα: ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΟΗΤΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΣΗ «ΕΣΤΙΑ», ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ, ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΗΒΟΥ (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΗΒΟΥ (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΦΗΒΟΥ (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.), ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ « Η ΑΜΥΜΩΝΗ», ΗΠΙΟΝΗ  « Α.Μ.Κ.Ε.», ΕΤΑΙΡΙΑ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ  «Ε.Ψυ.Με»,  Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων ΕΛΕΠΑΠ,  Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων ΕΛΕΠΑΠ, Ο Καλός Σαμαρείτης – Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Προσαρμογής Σπαστικών Παιδιών, Ηλιαχτίδα Ενωση Γονέων και Φίλων Ατόμων με Σύνδρομο Down, ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ, ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΕΣΤΙΑ Σωματείο Υποστήριξης Ατόμων με Αναπηρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ