Διάκριση της MetLife από Bloomberg για τη Δέσμευσή της στην Ισότητα των Φύλων

Ο Δείκτης Ισότητας Φύλων (Gender Equality Index) του Bloomberg είναι ένας έγκυρος διεθνής επιχειρηματικός δείκτης, για τη διαχείριση θεμάτων ισότητας. Για την κατάρτισή του, αξιολογούνται εταιρίες από όλο τον κόσμο, ως προς τις πολιτικές ανθρώπινου δυναμικού που εφαρμόζουν, τη συμμετοχή γυναικών σε ηγετικές θέσεις, την ανάπτυξη προϊόντων για γυναίκες, καθώς και την ανάληψη θετικών πρωτοβουλιών σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών.

«Όλοι οι άνθρωποι της MetLife εργάζονται καθημερινά, με στόχο να συμβάλλουν σε ένα μέλλον με περισσότερη σιγουριά για όλους. Η προώθηση της ισότητας των φύλων αποτελεί αναπόσπαστο και σημαντικό μέρος αυτής της αποστολής. Θεωρούμε ότι η διάκριση αυτή μας τιμά και δεσμευόμαστε να κάνουμε ακόμη περισσότερα βήματα προόδου στα χρόνια που έρχονται.» σχολίασε ο Michel Khalaf, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MetLife.

Οι γυναίκες αποτελούν πάνω από το 50% των εργαζομένων στη MetLife παγκοσμίως. Αποτελούν, επίσης σχεδόν το 40% των ανώτερων στελεχών της, το 30% της Ηγετικής Ομάδας και το 30% του Διοικητικού Συμβουλίου. Μάλιστα, η εταιρία έχει διακριθεί από το Women’s Forum της Νέας Υόρκης, ως «πρωταθλήτρια» στην υψηλή εκπροσώπηση των γυναικών στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Η MetLife συνεργάζεται με οργανισμούς όπως το Women’s Business Enterprise National Council για την προώθηση της ενασχόλησης των γυναικών με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, ενώ είναι η πρώτη ασφαλιστική εταιρία παγκοσμίως, που συμμετέχει στην πρωτοβουλία Women Global Innovation Coalition for Change του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, είναι μέλος της διεθνούς πρωτοβουλίας Catalyst CEO Champions For Change, η οποία έχει στόχο την προώθηση της ενσωμάτωσης, της διαφορετικότητας, καθώς και της ισότητας των φύλων στο χώρο εργασίας.

Επιπλέον, το MetLife Foundation εργάζεται με στόχο τη βελτίωση της οικονομικής θέσης γυναικών χαμηλού εισοδήματος σε όλο των κόσμο, μέσω συνεργασιών με οργανισμούς όπως οι Accion, Trickle Up, and Women’s World Banking.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δέσμευση της MetLife στην ισότητα των φύλων, καθώς και για τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της εταιρίας, είναι διαθέσιμες στο www.metlifeglobalimpact.com.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ