«Έργα Ζωής» από την AGT

Μέσα στα 23 χρόνια που δραστηριοποιείται η AGT προσπαθούσε κάθε έτος να συνεισφέρει στην κοινωνία με δράσεις που αφορούσαν συνανθρώπους μας που το είχαν περισσότερο ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό και το 2019 ολοκλήρωσε το πρόγραμμά της «Έργα Ζωής» στηρίζοντας συγκεκριμένα ιδρύματα και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Την άνοιξη του περασμένου έτους, η AGT διοργάνωσε τα “Engineering Days”, μία ειδική ημερίδα για φοιτητές του κλάδου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 8 διαλέξεις από εξειδικευμένα στελέχη της AGT και να ενημερωθούν για τις απαιτήσεις της αγοράς και των έργων διεθνών προδιαγραφών, προσεγγίζοντας σε πρακτικό επίπεδο το Industrial, Commercial Engineering και το Facility Management.

Τις ημέρες της Πασχαλινής περιόδου, η AGT προχώρησε σε αγορά σειράς κουπονιών της ΜΚΟ Emfasis, μοιράζοντας δωροεπιταγές supermarket σε συνανθρώπους μας με προβλήματα επιβίωσης. Παράλληλα, εκπρόσωποι της εταιρείας προσέφεραν εθελοντική εργασία διανέμοντας τρόφιμα σε συνεργασία με τους ανθρώπους της Emfasis.

Επιπροσθέτως, η εταιρεία συνέχισε την pro-bono συνεργασία της με το Χατζηπατέρειο Ίδρυμα, συμβάλλοντας στο έργο του για στήριξη και αποκατάσταση παιδιών με αναπηρία. Η AGT έχει αναλάβει την επίβλεψη και τη συντήρηση των κτιρίων στο σύνολο των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών κατά τη διαμονή τους στο Κέντρο.

Παράλληλα, ο όμιλος AGT και οι άνθρωποί του συνέχισαν και εντός του 2019 τις εσωτερικές δράσεις ανακύκλωσης. Η πρωτοβουλία συνεχίστηκε για 12η χρονιά και αποτελεί ελάχιστη συνεισφορά ένδειξης της περιβαλλοντικής συνείδησης της εταιρείας. Ανακυκλώθηκαν υλικά όπως χαρτί, λαμπτήρες και κάθε είδους πλαστικό από τις έδρες της. Υπολογίζεται ότι μέσα στην περασμένη χρονιά η εταιρεία μείωσε το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα κατά 15%.

Εντός του 2019, η AGT χορήγησε τη διοργάνωση φιλανθρωπικού τουρνουά μπάσκετ «Καλάθια Αγάπης» με τον ΑΣΕΘ, υποστηρίζοντας το ειδικό σχολείο παιδιών με αυτισμό.

Τέλος, η εταιρεία ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αναλόγως των αναγκών προχώρησε στη διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης σε άστεγους, πρόσφυγες και άπορες οικογένειες.

Τα «Έργα Ζωής» της AGT αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της φιλοσοφίας της εταιρείας, ακολουθώντας τις θεμελιώδεις αξίες και αρχές για κοινωνική προσφορά που διέπουν τον Όμιλο από το έτος ίδρυσής του έως και σήμερα. Το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης συνεχίζεται και το 2020, με δράσεις που θα ολοκληρωθούν και ανακοινωθούν μέσα στη χρονιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ