Η EY δεσμεύεται για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το τέλος του 2020

Η EY παγκοσμίως, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα μέχρι το τέλος του 2020, μέσω της μείωσης και της αντιστάθμισης των εκπομπών άνθρακα. Η ανακοίνωση αυτή, αντικατοπτρίζει τη δέσμευση της EY να καταστεί ένας πιο βιώσιμος οργανισμός, βελτιώνοντας τις περιβαλλοντικές της επιδόσεις και επιτυγχάνοντας μακροπρόθεσμη, βιώσιμη ανάπτυξη.

Για να επιτύχει το μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα, η EY θα εστιάσει σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την ηλεκτροδότηση των γραφείων της. Η EY, θα προβεί, επίσης, στην αγορά πιστώσεων άνθρακα (carbon credits) για να αντισταθμίσει το ανθρακικό αποτύπωμα του οργανισμού, ενώ θα επενδύσει σε έργα μείωσης ή απομάκρυνσης εκπομπών άνθρακα από την ατμόσφαιρα, όπως, για παράδειγμα, έργα αναδάσωσης.

Παράλληλα, η EY επεκτείνει την παγκόσμια στρατηγική βιωσιμότητας του οργανισμού, με ιδιαίτερη έμφαση στην υποστήριξη των πελατών στη μείωση των εκπομπών άνθρακα των επιχειρήσεών τους και την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης, μέσω της καινοτομίας και της χρήσης της τεχνολογίας.

Η ανακοίνωση εντάσσεται στο πλαίσιο των γενικότερων δράσεων που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια η EY παγκοσμίως, για τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, ανάμεσά τους:

  • Ο σχεδιασμός της περιβαλλοντικής στρατηγικής της εταιρείας, ώστε να ευθυγραμμίζεται με τις περιβαλλοντικές αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου των Ηνωμένων Εθνών (UNGC), συμπεριλαμβανομένης της μέτρησης και αναφοράς του αποτυπώματος άνθρακα της EY κατά τα τελευταία 10 χρόνια.
  • Την κατά 25% μείωση των ενεργειακών εκπομπών ανά εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης, μεταξύ των OE 2017 και 2019.
  • Κατά τα τελευταία 15 χρόνια, οι πρωτοποριακές υπηρεσίες του τμήματος Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΕΥ, υποστηρίζουν τους πελάτες στην απεξάρτησή τους από τον άνθρακα και την επίτευξη βιωσιμότητας, βοηθώντας τους να εφαρμόσουν ένα ευρύ φάσμα λύσεων, που αφορούν τη βιωσιμότητα, τις αλυσίδες εφοδιασμού και την υποβολή σχετικών εκθέσεων.
  • Η EY διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στο Διεθνές Επιχειρηματικό Συμβούλιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum) και ανέπτυξε ένα σύνολο κοινών δεικτών και αναφορών για τη μέτρηση των μη-χρηματοοικονομικών παραγόντων, για τους επενδυτές και τα λοιπά ενδιαφερόμενα μέρη.

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΥ, ο κος Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: «Η επίτευξη μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα μέσα στο 2020 αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στη διαδρομή της ΕΥ προς τη βιωσιμότητα. Η προστασία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή αποτελεί υπόθεση όλων μας. Με δεδομένη τη δέσμευσή της για τη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου, είναι λογικό η ΕΥ να πρωτοστατεί και σε αυτόν τον τομέα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ