H Mondelez International συμμετέχει στη πρωτοβουλία SBTi για μείωση των εκπομπών και τη δημιουργία βιώσιμου μέλλοντος

Η Mondelez International, παγκόσμιος ηγέτης στα σνακς, ανακοίνωσε την ανανεωμένη της δέσμευση για μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τόνωση της βιώσιμης ανάπτυξης, με τη συμμετοχή στην πρωτοβουλία Science Based Targets (SBTi) και τη θέσπιση στόχων μείωσης των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου που είναι συμβατοί με την απαίτηση για να μείνει η υπερθέρμανση του πλανήτη πολύ χαμηλότερα από τους 2 βαθμούς Κελσίου.

Έχοντας ήδη δρομολογήσει μείωση των εκπομπών κατά 15% μέχρι το τέλος του 2020, αυτή η διευρυμένη δέσμευση θα οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των εκπομπών κατά 10% σε όλη την αλυσίδα αξίας της Mondelez International, πέρα από τον αντίκτυπο της επιχειρηματικής ανάπτυξης – από τον καλλιεργητή  στο ράφι – έως το 2025, σε σύγκριση με την αρχική δέσμευση του 2018. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως συνέχεια της υπογραφής της συμφωνίας στο Παρίσι το Δεκέμβριο του 2019 από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Mondelez, Dirk Van de Put.

«Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη την αλλαγή του κλίματος εξαιτίας των αρνητικών επιπτώσεών της στους ανθρώπους και τον πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης της δικής μας αλυσίδας αξίας. Η βιώσιμη στρατηγική μας για τα σνακς μας θέτει στην πρώτη γραμμή για την προμήθεια βιώσιμων συστατικών και συνεχίζει τη συμβολή μας στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μειώνοντας τις εκπομπές», δήλωσε ο Dirk Van de Put. «Ο καθορισμός στόχων που βασίζονται στην επιστήμη είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της περαιτέρω μείωσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεών μας, μιας επιτακτικής ανάγκης για βιώσιμη ανάπτυξη καθώς προάγουμε το σκοπό μας στη Mondelez που είναι να δίνουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το σνακ τους σωστά».

Οι στόχοι αειφορίας της Mondelez International για το 2025 επικεντρώνονται στην παραγωγή σνακ με λιγότερη ενέργεια, νερό και απόβλητα. Οι στόχοι αυτοί έχουν σχεδιαστεί για την ικανοποιητική αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος και βασίζονται σε μια ολοκληρωμένη επιστημονική προσέγγιση για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των απόλυτων εκπομπών CO2 από την παραγωγή και την αντιμετώπιση της αποψίλωσης των δασών σε βασικές αλυσίδες εφοδιασμού πρώτων υλών. Η προσέγγιση που βασίζεται στην επιστήμη ξεπερνά τις δραστηριότητες της εταιρείας (πεδία εφαρμογής 1 και 2) και περιλαμβάνει πλέον το αποτύπωμα άνθρακα σε όλο το εύρος (πεδίο εφαρμογής 3), συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων εκτός του άμεσου ελέγχου της εταιρείας, όπως είναι οι εκμεταλλεύσεις παραγωγής πρώτων υλών και η παραγωγή, τη χρήση και τη διάθεση των υλικών συσκευασίας.

Η ανακοίνωση υποστηρίζει τη δέσμευση της εταιρείας να μοιράζεται τακτικά την πρόοδο με τους στόχους της αειφορίας. Η Mondelez International θα εκδώσει την έκθεση του 2019 Snacking Made Right, η οποία θα περιλαμβάνει την πρόοδο προς τους στόχους βιωσιμότητας, αργότερα εντός του έτους.

«Μέχρι σήμερα, η Mondelez International έχει επικεντρωθεί στη μείωση των εκπομπών από δικές της δραστηριότητες και είναι σε καλό δρόμο για να ανταποκριθεί στη δέσμευση της μείωσης των απόλυτων εκπομπών κατά 15% μέχρι το τέλος του 2020 σε σύγκριση με το έτος αναφοράς 2013», δήλωσε η Christine Montenegro McGrath, Αντιπρόεδρος Αειφορίας στην Mondelez International. «Αυτή η νέα δέσμευση καλύπτει τις μειώσεις εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε όλο το εύρος, οι οποίες περιλαμβάνουν τις έμμεσες εκπομπές στην αλυσίδα αξίας και πέρα από τον άμεσο έλεγχο της εταιρείας. Η ανακοίνωση αυτή είναι μια ακόμη ένδειξη της δέσμευσης της εταιρείας μας για βιώσιμη ανάπτυξη παράλληλα με την ενισχυμένη δημοσιοποίηση και αναφορά της προόδου μας σε μια προσπάθεια να επιτύχουμε ουσιαστική αλλαγή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ