Χαμόγελο του Παιδιού: 3.414 δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά

Το μήνα Φεβρουάριο η δράση προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέφτηκε τους Δήμους Καρπενησίου, Καρδίτσας, Κορίνθου, Δραπετσώνας-Κερατσινίου. Επιπλέον, κατόπιν αιτήματος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), επισκεφθήκαμε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Μεταναστών στη Δράμα και εξετάστηκαν 113 παιδιά. Το εγχείρημα του Οργανισμού στήριξαν εθελοντές Ιατροί και Οδοντίατροι μέλη των τοπικών Ιατρικών και Οδοντιατρικών Συλλόγων.

Το Κινητό Πολυϊατρείο «Ασκληπιός», το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» και η Κινητή Οδοντιατρική/Ιατρική Μονάδα του Οργανισμού για ακόμα μία φορά, υπήρξαν το σημείο συνάντησης για εκατοντάδες παιδιά με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας που αφορούν στην παιδική και την προεφηβική ηλικία.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς για τη συνεργασία:

● Την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας
● Την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
● Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά
● Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου
● Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας
● Τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας
● Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Κορίνθου
● Το Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας
● Το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου
● Το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου
● Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας
● Τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας
● Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καρπενησίου
● Τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρπενησίου
● Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορίνθου
● Τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά
● Την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας
● Τον Δήμο Καρδίτσας
● Τον Δήμο Καρπενησίου
● Τον Δήμο Κορίνθου
● Τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας
● Τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Καρδίτσας
● Το Αmano Coffee Store, στην Καρδίτσα
● Τη Guardian Security- Γιαννακός Γεώργιος, στην Καρδίτσα
● Το Ψeatόπολις, στην Καρδίτσα

Επίσης, εγκάρδια ευχαριστούμε τους εθελοντές γιατρούς και οδοντιάτρους που εθελοντικά συμμετείχαν στη δράση και παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, εξετάζοντας παιδιά/μαθητές.

Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις.

Στον τομέα της Υγείας αναβαθμίζει την υγεία των παιδιών ανακαινίζοντας τα δύο σημαντικότερα Παιδιατρικά Νοσοκομεία στην Ελλάδα «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Στον τομέα του Αθλητισμού χτίζει το μέλλον υλοποιώντας το καινοτόμο πρόγραμμα «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ» και στον τομέα της Απασχόλησης δίνει νέα πνοή στην αγορά με το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», που σχεδιάστηκε για να προσφέρει μια μοναδική προοπτική σε αναπτυσσόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας.

Από το 2002 έως και σήμερα έχουν επισκεφθεί το Κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και τις δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», περισσότερα από 134.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here