Ελλ. Ερυθρός Σταυρός: Στη μάχη κατά του κορονοϊού στο πλευρό όσων διαβιούν στους δρόμους

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σταθερός αρωγός της Ελληνικής Πολιτείας, αναλαμβάνει, για ακόμη μία φορά, πρωτοβουλία για την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που διαβιούν στο δρόμο, στο πλαίσιο προληπτικών δράσεων που υλοποιεί με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Οι άστεγοι αποτελούν μία από τις πλέον ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, καθώς εκτίθενται καθημερινά σε διαφόρους παράγοντες κινδύνου (έλλειψη σωστής διατροφής, ακραίες θερμοκρασίες, υγρασία, αδυναμία ολοκληρωμένης προσωπικής υγιεινής), με αποτέλεσμα οι περισσότεροι να αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας.

Αναγνωρίζοντας τη δυσκολία πρόσβασης της συγκεκριμένης πληθυσμιακής ομάδας των αστέγων, τόσο στην έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση όσο και στις υπηρεσίες υγείας ο Ε.Ε.Σ. προτίθεται να οργανώσει δράση street work την Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, συμβάλλοντας ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο, στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό διάδοσης του κορωνοϊού.

 

Κινητή Ομάδα του Ε.Ε.Σ, που στελεχώνεται από επαγγελματίες κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές από τα τρία εθελοντικά σώματα του Ε.Ε.Σ. (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών) θα καλύψουντις περιοχές μεταξύ των οδών Ερμού (Πλ. Συντάγματος), Μητροπόλεως, Φιλελλήνων, Πειραιώς (Πλ. Αγίου Γεωργίου), Αχιλλέως, Θησείου, Μοναστηρακίου, Πλ. Αγίας Ειρήνης και τους γύρω δρόμους.

Η δράση θα υλοποιηθεί από τις 19:00 έως τις 21:30. Ταυτόχρονα, θα γίνεται διανομή υλικού πρώτης ανάγκης, παροχή Πρώτων Βοηθειών και Πρώτων Βοηθειών ψυχικής υγείας, ενώ θα παρέχεται πληροφόρηση για μέτρα προφύλαξης τηρώντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις, όπως ορίζουν οι οδηγίες της πολιτείας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here