W.I.N. Hellas: Δράσεις για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών την περίοδο του Covid -19

H μη κερδοσκοπική / μη κυβερνητική οργάνωση W.I.N. Hellas – Διεθνής Υποστήριξη Γυναικών λαμβάνει μέτρα για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, στο πλαίσιο της πανδημίας του Covid -19 και του επιβεβλημένου περιορισμού των πολιτών στο σπίτι.

Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία εκστρατείας ενημέρωσης στα ΜΜΕ και τα Social Media, υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και με τη συμμετοχή δημοσίων προσώπων , δημοφιλών καλλιτεχνών, αθλητών και opinion leaders οι οποίοι στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα από το σπίτι τους.

Στόχος της εκστρατείας είναι να προτρέψει τις γυναίκες-θύματα βίας να ζητήσουν βοήθεια αλλά και να κινητοποιήσει την κοινωνία των πολιτών ώστε να συμμετάσχει ενεργά στον αγώνα για την εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας (link).

Η W.I.N. Hellas ευχαριστεί θερμά όλους, όσοι συμμετείχαν εθελοντικά σ ´αυτή τη δράση. Πιο συγκεκριμένα, ευχαριστούμε -σύμφωνα με την σειρά της εμφάνισής τους- τους Τόνια Σωτηροπούλου, Άλκη Κούρκουλο, Ζέτα Δούκα, Σάββα Πούμπουρα, Σπύρο Πώρο,  Γιώργο Πρίντεζη, Μαρία Ναυπλιώτου,  Μαρία Λαθούρη, Μάντα Παπαδάκου, Γιάννη Καγιούλη, Αννίτα Ναθαναήλ, Γιώργο Λάγιο, Γιώργο Καραγκούνη, Δωροθέα Μερκούρη, Μαρίνα Βερνίκου, Δήμητρα Ζάφειρα και για το post-production, τον Αντώνη Βενίτη, Beyond Vision Aerial Filmmaking www.bvaerial.com

Επίσης τίθεται σε λειτουργία η Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης (210-8996636) από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9.00 π.μ.-4.00 μ.μ., όπου έμπειροι ψυχολόγοι θα προσφέρουν στα θύματα βίας συμβουλευτική, συμπαράσταση, υπό την εποπτεία της επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, Βασιλικής Λιάφου, διασύνδεση με τους αρμόδιους φορείς και νομική καθοδήγηση με την δικηγόρο της W.I.N. Hellas Μαρία Λαθούρη.

Την περίοδο αυτή διαπιστώνεται μείωση των εισερχομένων κλήσεων και των καταγγελιών στη W.I.N. Hellas αλλά και σε όλες τις αντίστοιχες δομές. Αυτό δεν οφείλεται στην ελάττωση των περιστατικών βίας, αλλά στην περιορισμένη δυνατότητα των θυμάτων για επικοινωνία καθώς αναγκάζονται να συμβιώνουν διαρκώς με τον θύτη τους.

Κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε ανάγκη μπορεί να επικοινωνήσει τηλεφωνικά, γραπτώς στέλνοντας email στο info@winhellas.gr , ή με μήνυμα  στα social media του Οργανισμού. (Facebook, Instagram & Twitter).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ