Το GIVMED στηρίζει τους δικούς του “ήρωες” στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Είδαμε ανά διαστήματα χειροκροτήματα για το νοσηλευτικό προσωπικό σε νοσοκομεία, για τους εργαζόμενους σε super markets, για τους φαρμακοποιούς και τους αξίζουν αναμφίβολα. Για εμάς όμως, σε αυτούς τους ήρωες ανήκουν και οι εργαζόμενοι στους κοινωφελείς φορείς του δικτύου μας. Και αυτό γιατί για εκείνους η υποστήριξη που χρειάζονται δεν είναι δεδομένη αλλά η μάχη τους είναι πολλαπλάσια σε σχέση με τους πόρους που διαθέτουν. Εύχομαι το δικό μας χειροκρότημα να το εισπράττουν έμπρακτα από τις πράξεις μας και την προσπάθειά μας να καλύψουμε τις ανάγκες τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.”, αναφέρει ο Θανάσης Βράτιμος, συνιδρυτής και υπεύθυνος ανάπτυξης του GIVMED.

 

Σε αυτό το κρίσιμο διάστημα για τη δημόσια υγεία λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού και με γνώμονα την αλληλεγγύη, την υποστήριξη των συνεργατών μας και την προστασία της ομάδας μας, κληθήκαμε να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα και να εργαστούμε σύμφωνα με αυτά. Δουλεύοντας από την ασφάλεια του σπιτιού μας για περισσότερο από ένα μήνα, μείναμε πιστοί στο έργο μας και καταβάλαμε τη μέγιστη προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα για αυτούς που τα έχουν περισσότερο ανάγκη, τους χιλιάδες συνανθρώπους μας που αδυνατούν να καλύψουν τις φαρμακευτικές τους ανάγκες και είναι απροστάτευτοι απέναντι στον ιό. Επιπλέον, στο διάστημα αυτό διεξήχθη έρευνα σχετικά με το ρόλο των κοινωνικών φαρμακείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τα αποτελέσματα της οποίας θα θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες.

 

Οι δωρεές που συντονίσαμε σε αριθμούς:

  1. 22.500 μάσκες προστασίας, 150.000 γάντια, 2.000 ρόμπες, 296 προστατευτικά γυαλιά, 390 λίτρα αντισηπτικό δωρήθηκαν σε 13 γηριατρικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, προστατεύοντας 1.312 ηλικιωμένους και εργαζόμενους, με την καθοριστική υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος και τη συμβολή της ACS Ταχυδρομικές Υπηρεσίες. Επιπλέον, με την υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος δωρήθηκαν 500 προσωπίδες οι οποίες κατασκευάστηκαν με τεχνολογία 3D printing από τη ΜΚΟ “Odyssea” και διανεμήθηκαν σε 29 κοινωφελείς φορείς.
  2. 20.000 μάσκες προστασίας, 110.000 γάντια, 400 ρόμπες και 472 λίτρα αντισηπτικό σε 34 κοινωφελείς φορείς σε όλη την Ελλάδα, προστατεύοντας 4.209 συνανθρώπους μας, με την υποστήριξη άλλου ελληνικού κοινωφελούς ιδρύματος και μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης.
  3. 1.800 μάσκες προστασίας, 2.500 γάντια και 77 λίτρα αντισηπτικό δωρήθηκαν από 5 Σωματεία της Διαμεσολάβησης: ΠΟΑΔ, ΠΣΑΣ, ΠΣΣΑΣ, ΣΕΜΑ, ΕΕΑΕ, ικανή να καλύψει τις ανάγκες 6 κοινωφελών φορέων με 205 ωφελούμενους.
  4. 20.240 κουτιά βιταμινών, συνολικής αξίας 185.578 ευρώ δωρήθηκαν από τον Όμιλο Σαράντη σε 44 κοινωφελείς φορείς του δικτύου μας για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού των ωφελουμένων τους.
  5. 4.414 κουτιά φαρμάκων, συνολικής αξίας 45.240 ευρώ δωρήθηκαν μεταξύ 52 κοινωφελών φορέων του δικτύου GIVMED.
  6. 64 κουτιά φαρμάκων, συνολικής αξίας 383 ευρώ δωρήθηκαν από πολίτες σε 4 κοινωφελείς φορείς.

Για το επόμενο διάστημα σχεδιάζονται επιπλέον δράσεις στήριξης των κοινωφελών φορέων κατά του κορωνοϊού με την υποστήριξη και του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ.

 

Οι φορείς που ωφελήθηκαν από τις παραπάνω δωρεές, ανά πεδίο δράσης:

Γηριατρικές μονάδες:

Αττική: Μ.Φ.Η. “Παναγία η Ελεούσα”, Μ.Φ.Η. “Ο Καλός Σαμαρείτης”, Κοινωνική Μέριμνα Μοσχάτου – “Διονύσιος Θεοφιλάτος”, Γηροκομείο Αθηνών, Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Πεντέλης – Ε.Π.Α.Ψ.Υ., Μ.Φ.Η. “Σκέπη Πρόνοιας”, Άσυλο Ανιάτων, Ελληνικός Βιβλικός Σύνδεσμος, Στέγη Κατάκοιτων Γερόντων,  Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο Ι.Ν. Αγ.Σπυρίδωνος-Στέγη Γερόντων, “Μερόπειον” Φιλανθρωπικό Ίδρυμα, Εστία Κωνσταντινουπόλεως, Καρέλλειο Ίδρυμα, Το σπίτι της Χριστιανικής Αγάπης, Κοσμέτειο Ίδρυμα-Οικουμενική Ομοσπονδία Κων/λιτών, Στέγη Γερόντων Ι.Ν. Αγ.Παρασκευής. Αχαΐα: Άσυλο Ανιάτων Πατρών “Η Αγία Ευφροσύνη”, Αγάπης Μέλαθρον “O Άγιος Χαράλαμπος”, Καλλιμανοπούλειο Ίδρυμα. Κρήτη: Αννουσάκειο Θεραπευτήριο, Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Α&Μ Καλοκαιρινού – Πτωχοκομείο Ηρακλείου Κρήτης, Μ.Φ.Η. “Απόστολος Τίτος”, Μ.Φ.Η. “Παναγία η Γοργοεπήκοος”, Μ.Φ.Η. “Νηστιάκειο”. Θεσσαλονίκη: Χαρίσειο Ίδρυμα, Κρεούζιος Οίκος Ευγηρίας.  Θήβα:  Ενοριακή Στέγη Γερόντων – Μ.Φ.Η. “Ο Άγιος Αθανάσιος ο Μέγας”, Ίδρυμα χρονίως πασχόντων “Διακονία Αγάπης”. Χίος: Γηροκομείο Χίου “Ζώρζη Γεωργίου Μιχαληνού” , Οίκος Ευγηρίας “Η Αγία Μαρίνα”. Λαμία: Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Λαμίας – Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

 

Κοινωνικά Φαρμακεία:

ΚΥΑΔΑ, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Κηφισιάς, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ζωγράφου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δάφνης -Υμηττού, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Φυλής, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Παλλήνης, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βύρωνα, Κοινωνικό Φαρμακείο Βάρης- Βούλας-Βουλιαγμένης, Κοινωνικό Φαρμακείο Μαρκόπουλου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αμαρουσίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ιλίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ελευσίνας, Κοινωνικό Φαρμακείο Νίκαιας-Ρέντη, Κοινωνικό Φαρμακείο Πετρούπολης, ΚΙΠΟΔΑ, Κοινωνικό Φαρμακείο Αγ. Βαρβάρας, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βριλησσίων, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Γαλατσίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Καλλιθέας – ΜΚΟ Δύναμη Ζωής, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Μεταμόρφωσης, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Πόρου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Βέροιας, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Χαλκηδόνας, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Νεάπολης Συκεών, Κοινωνικό Φαρμακείο Ωραιοκάστρου, Κοινωνικό Φαρμακείο Νάουσας , Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Θέρμης, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αρταίων, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αγρινίου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λήμνου, Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Λαμίας.

 

Δομές Ψυχικής Υγείας:

Ε.Π.Α.Ψ.Υ. Ξενώνας “Αριάδνη”, Σύλλογος για την Ψυχική Υγεία ΣΟΨΥ Πάτρας, ΑΜΚΕ “Συμβάλλειν”, Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος – Δομή Θράκης, Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος – Δομές Αθήνας, Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής Π.Σακελλαρόπουλος – Οικοτροφείο Γλαύκος, Tact hellas – μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης Νέα Αρχή, Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας “Πορεία”

 

Μη κερδοσκοπικές Οργανώσεις και άλλοι φορείς:

Κιβωτός του Κόσμου, Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας Ελληνική Αντιπροσωπεία, PRAKSIS (Αθήνα, Θεσσαλονίκη), ΑΜΚΕ “EMFASIS”, Σύλλογος Νοσηλεία, Βοήθεια στο σπίτι – Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών, Ίδρυμα Γεωργίου & Αικατερίνης Χατζηκώνστα.

 

Παράλληλα, μέσα στο ίδιο διάστημα, ξεκινά η υλοποίηση δύο έργων στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund *:

  1. Το έργο “Υποστήριξη και ενδυνάμωση κοινωνικά ευπαθών ομάδων για δικαιώματα στην υγεία και το φάρμακο” υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης το GIVMED και εταίρο το  ΙΚΠΙ. Στόχος του είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση κοινωνικά ευπαθών ομάδων σε θέματα διαχείρισης φαρμάκων, συμμόρφωσης με τη θεραπευτική αγωγή αλλά και η διευκόλυνσή τους να βρουν τα φάρμακα που χρειάζονται μέσα από την εφαρμογή “MEDforU” του GIVMED. Περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ.
  2. Επιπλέον, το GIVMED ως εταίρος συμμετέχει στο έργο “Ανοίγοντας την Πρόσβαση στην Υγεία και το Φάρμακο για Όλους” με φορέα υλοποίησης τους Γιατρούς του Κόσμου (ΓτΚ Ελλάδας) και εταίρο το The Press Project (TPP). Οι στόχοι περιλαμβάνουν την ανάδειξη των πρακτικών ζητημάτων που δυσχεραίνουν την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη,  την αξιολόγηση του αντίστοιχου νομικού πλαισίου και την διαμόρφωση προτάσεων πολιτικής. Περισσότερα για το έργο εδώ.

Ευχόμαστε να ξεπεράσουμε σύντομα την παρούσα κρίση στην υγεία και ανακάμψουμε με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες που απορρέουν από την πανδημία. Πάνω απ’ όλα όμως ευχόμαστε να είμαστε όλοι εδώ, υγιείς και αισιόδοξοι για το μέλλον, υπερασπιζόμενοι το θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, την πρόσβαση στην υγεία και το φάρμακο. Από μεριάς μας, δεσμευόμαστε να δηλώνουμε “παρών” σε κάθε έκτακτη ανάγκη σαν και αυτή αξιοποιώντας τις δυνατότητές μας στο μέγιστο βαθμό.

*Το πρόγραμμα Active citizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ