UPS: Περιβαλλοντική βιωσιμότητα

Από την ίδρυση της το 1907, η UPS (NYSE:UPS) έχει εδραιώσει μια ισχυρή παράδοση υποστήριξης των κοινοτήτων που εξυπηρετεί. Η δέσμευση της εταιρείας είναι ιδιαίτερα εμφανής κατά τον ετήσιο Παγκόσμιο Μήνα Εθελοντισμού, που υλοποιήθηκε τον Οκτώβριο. Αυτή τη χρονιά, η οποία σηματοδοτεί την 10η επέτειο του Παγκόσμιου Μήνα Εθελοντισμού, η UPS ενθάρρυνε τους σχεδόν 400.000 εργαζομένους της να διαθέσουν 195.000 ώρες εθελοντισμού κατά τη διάρκεια του μήνα, δίνοντας έμφαση στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας των κοινοτήτων. Για την υποστήριξη του στόχου αυτού, η UPS απένειμε 2,2 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις για ένα σύνολο οργανισμών επικεντρωμένων στο περιβάλλον.

Πιστοί προς την κατεύθυνση της υλοποίησης κοινωνικά υπεύθυνων δράσεων, οι εργαζόμενοι της Ελλάδας συμμετείχαν στον Παγκόσμιο Μήνα Εθελοντισμού στηρίζοντας το σκοπό του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας το οποίο φιλοξενεί κορίτσια από 6 ετών προερχόμενα από οικογένειες με σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, στις 21 Οκτωβρίου, 97 εργαζόμενοι της εταιρείας προσέφεραν συνολικά 291 ώρες εθελοντικής εργασίας με στόχο την προετοιμασία των προϊόντων που θα προσφερθούν στο χριστουγεννιάτικο bazaar του ιδρύματος και την αποψίλωση του περιβάλλοντα χώρου συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη δημιουργία ενός όμορφου και ευχάριστου χώρου για τα παιδιά.

Αντίστοιχα, για το 2011 η εθελοντική εργασία 115 εργαζομένων της εταιρείας που διέθεσαν συνολικά 447 ώρες για την ενίσχυση του Ιδρύματος Θεοτόκος το οποίο στηρίζει παιδιά με νοητική υστέρηση και άλλες αναπτυξιακές ανεπάρκειες, είχαν ως αποτέλεσμα τη δωρεά ποσού 20.000$ που στοχεύουν στην κάλυψη της ανάγκης αγοράς εξοπλισμού θέρμανσης για τις αίθουσες διδασκαλίας του Ιδρύματος και αυτοκινήτου για τη διευκόλυνση των απαιτούμενων μετακινήσεων.

Με αιχμή του δόρατος το UPS Foundation, που ηγείται της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και των φιλανθρωπικών προγραμμάτων της εταιρείας, ο Παγκόσμιος Μήνας Εθελοντισμού κινητοποιεί χιλιάδες εργαζόμενους της UPS από κάθε ημισφαίριο σε ένα ευρύ φάσμα εθελοντικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων. Για την εκστρατεία του 2012, οι εργαζόμενοι ενθαρρύνθηκαν να μοιραστούν τις προσωπικές τους ιστορίες εθελοντισμού μέσω Twitter και Facebook με σκοπό να βοηθήσουν στην αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σημασία της έμπρακτης συμμετοχής στα ζητήματα της κοινότητας.

Η εταιρεία μας αποτελείται από άτομα που αναγνωρίζουν την προσωπική και συλλογική μας υποχρέωση να βοηθάμε τους άλλους μέσω της προσφοράς. Είτε η δραστηριότητα αυτή είναι δενδροφύτευση, είτε διδασκαλία δεξιοτήτων ασφαλής οδήγησης, είτε εθελοντική δράση για να βοηθηθεί μια κοινότητα που επλήγει από καταστροφή, το UPS Foundation δεσμεύεται να εξουσιοδοτεί τους ανθρώπους μας να κάνουν τον κόσμο μια καλύτερη και πιο βιώσιμη κοινωνία για όλους.” δήλωσε ο Eduardo Martinez, πρόεδρος του UPS Foundation.

Μερικές από τις παγκόσμιες εθελοντικές δραστηριότητες στις οποίες συμμετείχαν οι εργαζόμενοι της UPS κατά τον Παγκόσμιο Μήνα Εθελοντισμού περιλαμβάνουν:

•Μαδρίτη, Ισπανία – δενδροφύτευση μαζί με τη Reforesta, μια μη κερδοσκοπική περιβαλλοντική οργάνωση.
•Μαϊάμι, Η.Π.Α – συνεργασία με το τμήμα της Miami Dade County Parks and Recreation για δενδροφύτευση σε χώρους αναψυχής της κοινότητας.
•Carlisle, Ηνωμένο Βασίλειο – καλλωπισμός του κήπου στο Eden Valley Hospice.
•Πορτ Ελίζαμπεθ, Νότια Αφρική – δημιουργία εξωτερικών χώρων για παιχνίδι στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Protea.

Το 2011, η UPS ξεκίνησε μια νέα περιβαλλοντική πρωτοβουλία με χρηματοδότηση για να ενισχύσει τη φύτευση, την προστασία και τη διατήρηση δένδρων σε αστικές και αγροτικές περιοχές στις Η.Π.Α και ολόκληρο τον κόσμο. Βασικό στοιχείο αυτής της πρωτοβουλίας είναι η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων και η εθελοντική υποστήριξη των εργαζομένων σε συγκεκριμένα έργα.

Τον Οκτώβριο, το UPS Foundation απένειμε 2,2 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις σε διάφορους οργανισμούς για την υποστήριξη αυτής της δασοκομικής πρωτοβουλίας, συμπεριλαμβανομένων των: DonorsChoose.org, Earth Day Network, Keep America Beautiful Inc., National Arbor Day Foundation, National Council for Science and the Environment, National Parks Foundation, The Nature Conservancy, Student Conservation Association, The World Resources Institute and World Wildlife Fund Inc.

Μέχρι σήμερα, το 2012, το UPS Foundation έχει συνεισφέρει σχεδόν 700 χιλιάδες δολάρια σε 38 –επικεντρωμένα στην “κοινότητα”- περιβαλλοντικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο, που υποστηρίζονται επίσης από τοπικούς υπαλλήλους της UPS.

Η δασοκομική πρωτοβουλία ευθυγραμμίζεται στενά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της UPS, οι οποίες είναι έντονα αφοσιωμένες στην μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ξεκινώντας από αυτό το μήνα, το UPS Foundation θα δώσει το έναυσμα για μια προσπάθεια διάρκειας ενός έτους για να υποστηρίξει τις εθελοντικές δραστηριότητες των εργαζομένων ώστε να φυτέψουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο δένδρα σε όλο τον κόσμο, αρχής γενομένης με πρωτοβουλίες δενδροφύτευσης στην Κίνα, τον Καναδά, την Αϊτή, την Ολλανδία, τη Νορβηγία, τη Ρωσία, την Ουγκάντα και τις Η.Π.Α μέχρι το τέλος του 2013.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ