«20 χρόνια ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ» στο «Κέντρο της Γης»

Στο πλαίσιο αυτό θα υλοποιήσει ολοκληρωμένο πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για παιδιά Δημοτικού της Αττικής.
Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να διασκεδάσουν, να φωτογραφηθούν αφού μεταμορφωθούν σε άγρια ζώα και να λύσουν μυστηριώδη κουίζ με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τις σημαντικές του δράσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο πρωτοποριακό ερευνητικό πρόγραμμα που υλοποιούν από το 2008 ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ και η Vodafone για την παρακολούθηση και προστασία της καφέ αρκούδας, μέσω του δικτύου κινητής επικοινωνίας της τελευταίας.

Το πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και είναι διάρκειας μιάμισης ώρας. Οι επισκέψεις των σχολικών τάξεων θα γίνονται 9:00-13:00 (ώρες προσέλευσης 9:00, 10:30 και 11:30) τις εξής ημερομηνίες:

1)Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012
2)Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012
3)Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012
4)Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

To πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί από την Οργάνωση Γη στο Κέντρο Ανοιχτής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης, “Κέντρο της Γης” (Λ. Δημοκρατίας 67 – Ίλιον).

Αναλυτικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Α) ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

1) 20 χρόνια ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ!: Τα παιδιά πληροφορούνται για τα 20 χρόνια δράσης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για την άγρια ζωή και το φυσικό περιβάλλον, τις αρκούδες, τους λύκους και τα δάση μέσα από μια σύντομη διαδραστική παρουσίαση.

Β) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΟΥΙΖ ΚΑΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΔΩΡΑ

2) Βρες τη φωτογραφία και κέρδισε αναμνηστικά δώρα ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ: Αρχίζει το παιχνίδι και η περιήγηση των παιδιών στην έκθεση φωτογραφίας. Το κάθε τμήμα καλείται να συμπληρώσει ένα διασκεδαστικό και γεμάτο γρίφους κουίζ. Πίσω από κάθε γρίφο κρύβεται μια φωτογραφία, μια δράση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και δεκάδες προσπάθειες για την προστασία της ελληνικής φύσης. Όσους πιο πολλούς γρίφους λύσει η κάθε τάξη τόσο αυξάνει τις πιθανότητες να κερδίσει αναμνηστικά σχολικά είδη ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Γ) ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ

3) Βγες φωτογραφία με τον λύκο και την αρκούδα: Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με μια φωτογράφιση-έκπληξη των παιδιών με την αρκούδα και τον λύκο. Κατά την έξοδό τους, θα συναντούν τα άγρια ζώα και θα φωτογραφίζονται με αυτά, για να απαθανατίσουν το ευχάριστο ραντεβού τους με την άγρια φύση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ