FrieslandCampina Hellas-NOYNOY: Πρόσφερε 1.900.000 ποτήρια γάλα-140.000 κύπελλα γιαουρτιού

Η FrieslandCampina Hellas – ΝΟΥΝΟΥ από την πρώτη στιγμή στάθηκε έμπρακτα και ουσιαστικά στο πλευρό της ελληνικής κοινωνίας.

Μέσα από μια νέα πρωτοβουλία, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Κύκλος Φροντίδας» και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.), η εταιρεία πολλαπλασιάζει την προσφορά της υποστηρίζοντας το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και παρόμοιες δράσεις που ανέπτυξαν οι Δήμοι, για να αντιμετωπίσουν τις έκτακτες ανάγκες των συμπολιτών μας.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η FrieslandCampina Hellas – ΝΟΥΝΟΥ, μέσα από σειρά δράσεων και ενεργειών, έχει προσφέρει συνολικά με «Φροντίδα και Αγάπη» πάνω από 1.900.000 ποτήρια γάλα ΝOYNOY και 140.000 κύπελλα γιαουρτιού ΝΟΥΝΟΥ ενισχύοντας περισσότερους από 40 δήμους και 45 Φορείς σε όλη τη χώρα. Ειδικότερα, έχει συνεργαστεί με τους 10 μεγαλύτερους Δήμους, όπως Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Ηρακλείου, Λαρισαίων, Βόλου, Περιστερίου, Ρόδου, Ιωαννίνων, Πύργου στηρίζοντας περίπου 44.000 συνανθρώπους μας. Ταυτόχρονα, στις πρωτοβουλίες προσφοράς της εταιρείας εντάσσονται περιοχές που τέθηκαν σε απομόνωση λόγω της πανδημίας, όπως η Δαμασκηνιά και Δραγασιά του Δήμου Βοΐου, Εχίνος του Δήμου Μύκης, Μεσοποταμία του Δήμου Καστοριάς, Φούστανη Αλμωπίας στην Πέλλα, καθώς και άλλες περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα όπως οι Δήμοι Ξάνθης, Καστοριάς, Κοζάνης, Χαλκίδας, Κομοτηνής, Ερμιονίδας, Μυτιλήνης, Ζακύνθου, οι οποίοι βοηθούν συνολικά πάνω από 9.000 ωφελούμενους.

O Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε, δήλωσε: «Εκ μέρους της Κ.Ε.Δ.Ε. θέλω να συγχαρώ την FrieslandCampina Hellas για την πρωτοβουλία της να συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που παρουσιάζονται σε Δήμους σε ολόκληρη την επικράτεια. Η αλληλεγγύη και η έμπρακτη προσφορά αποτελεί την πιο αποτελεσματική απάντηση απέναντι στις προκλήσεις που δημιουργεί η κρίση. Μια κρίση που δεν απειλεί μόνο τη Δημόσια Υγεία, αλλά και την κοινωνική συνοχή. Απέναντι σε αυτή την απειλή, Τοπική Αυτοδιοίκηση, κοινωνία και επιχειρήσεις, πρέπει να συνεχίσουμε ακριβώς όπως ξεκινήσαμε, ενωμένοι».

Ο Κωνσταντίνος Μαγγιώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της FrieslandCampina Hellas, δήλωσε: «Σε μια τόσο πρωτόγνωρη συγκυρία θεωρούμε υποχρέωσή μας περισσότερο από ποτέ να στηρίξουμε με όσα μέσα διαθέτουμε την ελληνική κοινωνία από τη μία άκρη της Ελλάδας ως την άλλη. Στόχος μας είναι να ανταποκρινόμαστε με ευαισθησία και να συμβάλλουμε με υπευθυνότητα στις βασικές επισιτιστικές ανάγκες συμπολιτών μας σε γαλακτοκομικά προϊόντα. Όλοι εμείς στη FrieslandCampina Hellas – NOYNOY, πιστεύουμε πάντα στη δύναμη της ουσιαστικής και έμπρακτης προσφοράς με «Φροντίδα & Αγάπη» για τον συνάνθρωπο.»

Η FrieslandCampina Hellas – ΝΟΥΝΟΥ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος την 1η Ιουνίου, συνεχίζει τις δράσεις προσφοράς, καθώς η ημέρα αυτή έχει φέτος ιδιαίτερη σημασία εξαιτίας της υγειονομικής δοκιμασίας που βιώνουμε, που καθιστά αναγκαία τη σωστή και θρεπτική διατροφή όλων και ιδιαίτερα των παιδιών. Έτσι, η πρωτοβουλία «ΝΟΥΝΟΥ: Ένα ποτήρι γάλα για κάθε παιδί», που εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Κύκλος Φροντίδας» και έχει προσφέρει από 2015 περισσότερα από 2.100.000 ποτήρια γάλα σε δεκάδες ιδρύματα και δομές υποστήριξης ανηλίκων που φιλοξενούν παιδιά σε όλη την Ελλάδα, συνεργάζεται με την Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων «Μαζί για το Παιδί» και προσφέρει επιπλέον 31.680 ποτήρια γάλα ΝΟΥΝΟΥ σε παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η εταιρεία, ακόμη και σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία, αγκαλιάζει τις προκλήσεις, νοιάζεται για τον συνάνθρωπο, στηρίζει την ελληνική κοινωνία και τις ευπαθείς ομάδες με αίσθημα ευθύνης, ευαισθησίας και αλληλεγγύης. Συνεχίζει τον δικό της «Κύκλο Φροντίδας», έναν Κύκλο χωρίς αρχή και τέλος, με προσήλωση στην έμπρακτη προσφορά, για το σήμερα και τις επόμενες γενιές.