Let’s Meet in Athens: Μία ποδηλατική εμπειρία στην πρωτέυουσα

Η 3η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου και η Αθήνα με τις όμορφες γειτονιές και τα γραφικά σοκάκια αποτελεί την ιδανική επιλογή για εξορμήσεις με ποδήλατα.

Σε έναν στενό παράδρομο της Ερμού στου Ψυρρή, θα βρείτε το Let’s Meet in Athens: Ένα χώρο γεμάτο ολλανδικά ποδήλατα. Οι εργαζόμενοι του Let’s Meet in Athens είναι Έλληνες και Ολλανδοί με τεράστιο πάθος για την ποδηλασία αλλά και για την πόλη της Αθήνας.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Το 2014, η Ολλανδή Monique van Hulst ξεκίνησε την startup της στην επιχειρηματική θερμοκοιτίδα Orange Grove, μια πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Το Let’s Meet in Athens δημιουργήθηκε για να προσφέρει ποδηλατικές περιηγήσεις με μόλις 15 ποδήλατα από το υπόγειο ενός κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας και μέσα σε λίγα χρόνια από μια μικρή startup εξελίχθηκε σε μια επιτυχημένη, ελληνική επιχείρηση. Τα ολλανδικά ποδήλατα Cortina ξεχώρισαν σαφώς στους αθηναϊκούς δρόμους προκαλώντας θετικές αντιδράσεις.

Τι κάνει το Let’s Meet in Athens και σε ποιους απευθύνεται

Μια ποδηλατική περιήγηση με το Let’s Meet in Athens είναι μια τέλεια πρώτη γνωριμία με την πόλη της Αθήνας. Μπορείτε μέσα σε 3 ώρες να γνωρίσετε την πρωτεύουσα και να ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία, διασχίζοντας με το ποδήλατο διαφορετικές γειτονιές, γνωρίζοντας τους ντόπιους και απαθανατίζοντας τις καλύτερες στιγμές της ποδηλατάδας σας. Με λίγα λόγια, την πρώτη μέρα της επίσκεψής σας στην Αθήνα, θα έχετε κάνει μια περιήγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης, ώστε μετά να διαλέξετε τι ακριβώς θέλετε και τι σας ταιριάζει να κάνετε τις επόμενες ημέρες. Το Let’s Meet in Athens απευθύνεται τόσο σε τουρίστες που φτάνουν στην πόλη για πρώτη φορά όσο και σε ντόπιους οι οποίοι θέλουν να περάσουν ποιοτικό χρόνο και να απολαύσουν τις ομορφιές της Αθήνας με έναν ασυνήθιστο τρόπο.

Μετά το τέλος της ποδηλατικής σας περιήγησης, η Monique και οι συνεργάτες της, θα σας δώσουν συμβουλές για το πως θα βρείτε καλούς ξεναγούς/οδηγούς για να επισκεφθείτε μνημεία και μουσεία, αλλά και πληροφορίες για την αξιόπιστη μεταφορά σας, ή για ημερήσιες εκδρομές στα νησιά του Σαρωνικού. Το περιεχόμενο των περιηγήσεων δεν είναι πανομοιότυπο αλλά κάθε φορά προσαρμόζεται στις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα των επισκεπτών. Στόχος της Monique είναι να κάνει τους  επισκέπτες να ερωτευτούν την πόλη της Αθήνας, όπως ακριβώς και η ίδια την ερωτεύτηκε κατά την πρώτη της επίσκεψη πριν από χρόνια.

Το Let’s Meet in Athens σε μια διαφορετική άνοιξη χωρίς τουρίστες

Μετά από το καλοκαίρι του 2019, που η πόλη δέχτηκε πλήθος τουριστών, την άνοιξη του 2020 ο κορονοϊός ανέτρεψε τα δεδομένα δημιουργώντας μια νέα και αναπάντεχη πραγματικότητα για το Let’s Meet in Athens. Παρόλα αυτά, η Monique μας λέει ότι η πανδημία δημιούργησε πρόσφορο έδαφος για νέες ευκαιρίες και πρωτότυπες δυνατότητες. «Ο ιός πυροδότησε μεγάλη δημιουργικότητα και νέες ιδέες όπως τα virtual bike tours, το  food tour in a box (ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα σε όμορφες συσκευασίες στέλνονται  στους πελάτες μαζί με βίντεομηνύματα) καθώς και την προώθηση της ποδηλασίας στους ντόπιους».

Πραγματικά, κάνουν ποδήλατο οι Έλληνες στην Αθήνα;

Από τις αρχές του Μαρτίου, το Let’s Meet in Athens προσφέρει το Freebike Sunday κάθε Κυριακή. Κατά τη διάρκεια της μέρας τα ποδήλατα Cortina παρέχονται δωρεάν  στους ντόπιους, οι οποίοι για 3 ώρες μπορούν να ανακαλύψουν σημεία της πόλης τους με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο. «Την πρώτη βδομάδα συμμετείχαν περίπου 45 άτομα, ενώ την περασμένη Κυριακή ήρθαν τουλάχιστον 110! Είναι φανταστικό να βλέπει κανείς πόσο ενθουσιασμένοι είναι όλοι με αυτήν την ιδέα! Επειδή η πρωτοβουλία αποδείχτηκε τόσο επιτυχημένη, θα συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι. Από τον Ιούνιο, κάθε Κυριακή μεταξύ 5μμ. και 8μμ, μπορείτε να έρθετε στο Let’s Meet in Athens και να πάρετε ένα ποδήλατο δωρεάν. Η παγκόσμια ημέρα ποδηλάτου είναι η αφορμή για να μας υπενθυμίσει τους εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης και διασκέδασης στην πόλη», επισημαίνει η Monique. Οι ενδιαφερόμενοι είναι απαραίτητο να κάνουν προκράτηση στέλνοντας email στο info@meetinathens.eu και αναφέροντας την ώρα που τους εξυπηρετεί καθώς και πόσα ποδήλατα θα χρειαστούν. Με αυτόν τον τρόπο η ομάδα θα μπορέσει να οργανώσει τις κρατήσεις χρονικά για πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση.

Δεν έχετε ιδέα πού μπορείτε να κάνετε ποδήλατο με ασφάλεια στην Αθήνα; Η ομάδα του Let’s meet in Athens με χαρά θα σας συμβουλεύσει!