www.Volunteer4Greece.gr

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού και μήνυμα ‘βρες την εθελοντική θέση που σου ταιριάζει’, η μη κερδοσκοπική  πρωτοβουλία  Volunteer4Greece ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη λειτουργία της στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.Volunteer4Greece.gr.

Πρόκειται για την πρώτη στην Ελλάδα on line πλατφόρμα αναζήτησης εθελοντικής εργασίας που προσφέρει δωρεάν τη δυνατότητα σε κάθε μη κερδοσκοπική οργάνωση ή απλή εθελοντική ομάδα να μπορεί να αναρτήσει τις διαθέσιμες εθελοντικές θέσεις της και αντίστοιχα, σε κάθε ιδιώτη να μπορεί να αναζητήσει με ευκολία εθελοντική εργασία, ανά περιοχή και κατηγορία εργασίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

«Το Volunteer4Greece.gr δημιουργήθηκε με σκοπό να γεφυρώσει το κενό μεταξύ Οργανώσεων που αναζητούν να καλύψουν συγκεκριμένες εθελοντικές θέσεις και σε εκείνους που επιθυμούν να προσφέρουν το χρόνο τους εθελοντικά, αλλά δε γνωρίζουν που να απευθυνθούν», δήλωσε η Μυρτώ Παπαθάνου, ένα από τα ιδρυτικά μέλη της πρωτοβουλίας. Απευθύνεται σε όλους όσους έχουν διάθεση και χρόνο να προσφέρουν εθελοντικά, μεταξύ των οποίων σε  φοιτητές που αναζητούν εργασιακή εμπειρία, ανέργους που θέλουν να μένουν δραστήριοι  μέχρι να βρουν νέα έμμισθη εργασία και συνταξιούχους που διαθέτουν ακόμη δυνάμεις και χρόνο και θέλουν να τα αξιοποιήσουν προς κοινό όφελος.

Στη βάση δεδομένων του Volunteer4Greece.gr υπάρχουν πάνω από 70 εγγεγραμμένοι οργανισμοί και 130 θέσεις εθελοντικής εργασίας, ενώ σε εξέλιξη είναι η επικοινωνία με περισσότερους από 500 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, από πολλούς και διαφορετικούς τομείς δραστηριότητας, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, για τη συνεχή ανανέωση και  εμπλουτισμό της βάσης.

Ενδεικτικό της αποτελεσματικότητας της πλατφόρμας είναι ότι στις πρώτες τρεις εβδομάδες δοκιμαστικής λειτουργίας τουVolunteer4Greece.gr έχουν καλυφθεί περισσότερες από 55 εθελοντικές θέσεις εργασίας για μεγάλους Οργανισμούς όπως ο ‘Δεσμός’, η ‘Οργάνωση Γη’, η ‘Praksis’, το ‘Mπορούμε’, οι Γιατροί του Κόσμου, το Χαμόγελο του Παιδιού, η Action Aid κ.α., αλλά και μικρότερους όπως οι ‘ΆνθρωποιΑγάπης’, το ‘Καταφύγιο Γυναίκας’, Ο ‘Φάρος Τυφλών’, το ‘Δίκτυο Νέων Ελλάδας-Youthnet’ κ.α.

«Στο Volunteer4Greece.gr πιστεύουμε ότι εάν συνδυάσουμε το σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας με αξιόλογες μη κερδοσκοπικές πρωτοβουλίες, τα αποτελέσματα μπορούν να είναι θεαματικά για όλη την κοινωνία», δήλωσαν οι Γιώργος Κλειβοκιώτης και Αλέξανδρος Φουρλής, οι άλλοι δύο συνιδρυτές της προσπάθειας αυτής.

Το Volunteer4Greece.gr συντονίζεται από μία ομάδα νέων επαγγελματιών με βάση την Ελλάδα και το εξωτερικό και υποστηρίζεται από ένα δίκτυο χορηγών. Οι υπηρεσίες του παρέχονται χωρίς κόστος, τόσο στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όσο και στους εθελοντές.

Η πρωτοβουλία Volunteer4Greece έχει παρουσία και στα social media, στο facebook: http://www.facebook.com/Volunteer4Greece και στο twitter: @volunteer4GR.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ