Amita: Στο πλευρό των Special Olympics

    Για 23 συνεχόμενα χρόνια, η Coca Cola Τρία Έψιλον με  την Amita υποστηρίζουν το θεσμό των Special Olympics Hellas, μέσα από μία ιδιαίτερη και δημιουργική σχέση που έχει αναπτυχθεί,  με άξονα τη στήριξη και ενίσχυση των ατόμων με ειδικές ικανότητες.

    Διατηρώντας, με συνέπεια, τον ισχυρό αυτό δεσμό, η Coca Cola Τρία Έψιλον και η Amita στήριξαν, παράλληλα, τις αγωνιστικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της   «9ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μπάσκετ Special Olympics» καθώς και το πρόγραμμα «Νεαροί Αθλητές» .

    Μέσα από την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μπάσκετ Special Olympics προσφέρεται η ευκαιρία σε άτομα με διανοητική αναπηρία να συμμετάσχουν σε αγώνες μπάσκετ. Η φετινή διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στις ομάδες Μπάσκετ Γυναικών Special Olympics. Στην 9η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μπάσκετ Special Olympics συμμετείχαν 17.000 εγγεγραμμένοι αθλητές  με διανοητική αναπηρία  από 32  χώρες της Ευρώπης,  σε συνεργασία με την FIBA EUROPE  και την υποστήριξη τριανταπέντε (35) Εθνικών Ομοσπονδιών Καλαθοσφαίρισης.

    Το αθλητικό πρόγραμμα «Νεαροί Αθλητές» είναι ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά με διανοητική αναπηρία, ηλικίας από 2 έως 8 ετών, το οποίο προετοιμάζει τα παιδιά και τις οικογένειές τους ώστε να ενταχθούν στον κόσμο των Special Olympics. Στοχεύει στην ενδυνάμωση τόσο της φυσικής κατάστασης όσο και της αυτοεκτίμησης των  παιδιών, βοηθώντας τα να αναπτύξουν δεξιότητες απαραίτητες για τη μελλοντική συμμετοχή τους σε αθλήματα και για την κοινωνικοποίησή τους.

    Η Coca Cola Τρία Έψιλον μαζί με την Amita, διατηρούν σταθερό το αίσθημα της Κοινωνικής τους Υπευθυνότητας, μέσα από τη συνεπή και συνεχή υποστήριξη τους προς το θεσμό των Special Olympics. Η πολύτιμη και μακροχρόνια συνεργασία με τα Special Olympics στοχεύει στην διάδοση του οράματος  του θεσμού στην Ελληνική κοινωνία, που εστιάζει στο να αναδειχθεί η θετική επίδραση που μπορεί να έχει ο αθλητισμός στα άτομα με ειδικές ικανότητες, βοηθώντας στην ομαλή κοινωνικοποίηση τους αλλά και στην εξέλιξη τους.

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ