UPS: Δημοσιεύει τη 18η ετήσια έκθεση για τη βιωσιμότητα σημειώνοντας σημαντική πρόοδο

Η ψηφιακή, πλήρως διαδραστική έκθεση περιγράφει λεπτομερώς τις προσπάθειες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2019 για την προώθηση των στόχων βιωσιμότητας της εταιρείας για το 2020 και το 2025, σύμφωνα με την επιχειρηματική της στρατηγική.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρεία πέτυχε τέσσερις από τους στόχους της νωρίτερα απ, ό,τι υπαγόρευε το χρονοδιάγραμμα, δηλαδή:

  • 123,8 εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικές συνεισφορές
  • 21,7 εκατομμύρια ώρες εθελοντισμού από τους εργαζομένους
  • 15,4 εκατομμύρια δέντρα φυτεύτηκαν
  • Μείωση της συχνότητας των αυτοκινητιστικών ατυχημάτων κατά 3,1%

«Η UPS καθόρισε το 2016 τους στόχους βιωσιμότητας για να αντιμετωπίσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της δραστηριότητάς μας, να προωθήσει κορυφαία προγράμματα ασφάλειας για τον τομέα των μεταφορών και να ενισχύσει τις κοινότητες στις οποίες ζούμε και εργαζόμαστε», δήλωσε η κ. Suzanne Lindsay-Walker, UPS Chief Sustainability Officer (CSO) και αντιπρόεδρος περιβαλλοντικών υποθέσεων της εταιρείας. «Πιστεύουμε ότι οι πελάτες μας και τα ενδιαφερόμενα μέρη αξίζει να έχουν τις πλέον αξιόπιστες πληροφορίες σχετικά με την απόδοσή μας στον τομέα της αειφορίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κατέχουμε ηγετική θέση στη βιομηχανία, παρέχοντας ολοκληρωμένη καταγραφή και διαφάνεια στον τομέα της βιωσιμότητας, σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα.»

Επιπλέον, η UPS επεκτείνει την ενημέρωση για τους επενδυτές, παρουσιάζοντας την πρώτη της έκθεση με βάση τα πρότυπα που θέτει ο οργανισμός Sustainability Accounting Standards Board (SASB). Η έκθεση επιτρέπει στους επενδυτές να συγκρίνουν πιο εύκολα την απόδοση εταιρειών από διαφορετικούς τομείς. Η συγκεκριμένη έκθεση υπογραμμίζει επίσης τη δέσμευση της UPS να ευθυγραμμίσει περαιτέρω τις επιχειρησιακές της δράσεις με τις στρατηγικές αειφορίας, όπως με τις συνεχείς προσπάθειες της εταιρείας για αξιοποίηση εναλλακτικών καυσίμων.»

Την τελευταία δεκαετία, η UPS έχει επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε οχήματα προηγμένης τεχνολογίας εναλλακτικών καυσίμων, αλλά και σε υποστηρικτικές υποδομές. Η εταιρεία είναι τώρα η ο μεγαλύτερος χρήστης ανανεώσιμου φυσικού αερίου στη βιομηχανία μεταφορών και διαθέτει εξειδικευμένο στόλο με περισσότερα από 10.300 οχήματα προηγμένης τεχνολογίας και εναλλακτικών καυσίμων. Πρόσφατα, η UPS ανακοίνωσε το σχέδιό της για αγορά περισσότερων από 6.000 φορτηγών φυσικού αερίου έως το 2022. Τον Ιανουάριο, αντίστοιχα, η UPS ανακοίνωσε επένδυση στην νεοφυή εταιρεία Arrival, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, έχοντας δεσμευτεί να αγοράσει 10.000 από τα ηλεκτρικά της οχήματα.

Το UPS Foundation υπερβαίνει τους στόχους

Δουλεύοντας σε συνεργασία με προγράμματα βιωσιμότητας της UPS, το UPS Foundation υποστηρίζει τόσο περιβαλλοντικούς όσο και κοινωνικούς στόχους και σήμερα ανακοινώνει ότι η εταιρεία έχει ξεπεράσει τους στόχους της για φύτευση δέντρων και για εθελοντισμό από τους εργαζομένους. Από το 2015, περισσότερα από 15,4 εκατομμύρια δέντρα έχουν φυτευτεί σε 58 χώρες, βοηθώντας στην παροχή πηγών τροφίμων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την προστασία από τις καιρικές & κλιματικές συνθήκες αλλά και από φαινόμενα όπως η διάβρωση, αλλά και την παραγωγή καθαρότερης ατμόσφαιρας για τις επόμενες γενιές. Το επίτευγμα είναι αποτέλεσμα της δέσμευσης και της συνεργασίας των υπαλλήλων της UPS με κορυφαίους περιβαλλοντικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που χρηματοδοτούνται από το UPS Foundation, συμπεριλαμβανομένων των Arbor Day Foundation, The Nature Conservancy, Earth Day Network, Keep America Beautiful, National Park Foundation και World Wildlife Fund (WWF).

Αντίστοιχα, η εταιρεία έχει ξεπεράσει τους στόχους της για τον εθελοντισμό των εργαζομένων, καθώς οι ώρες εθελοντισμού αυξήθηκαν κατά 60% από το 2011. Από άποψη αξίας, η προσπάθεια αυτή αντιπροσωπεύει περισσότερα από 533 εκατομμύρια δολάρια σε υποστήριξη χιλιάδων μη κερδοσκοπικών οργανισμών σε όλο τον κόσμο. Η UPS πρόσφατα έλαβε τιμητική διάκριση για το 2020 από το The Civic 50 του Points of Light: Πρόκειται για τον μεγαλύτερο οργανισμό παγκοσμίως που είναι αφιερωμένος στην εθελοντική υπηρεσία. Το βραβείο αναγνωρίζει την UPS ως μία από τις 50 πιο κοινωνικά ευαισθητοποιημένες εταιρείες στις ΗΠΑ.

Επίσης, στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η UPS έχει αναλάβει δράση για την αντιμετώπιση της φυλετικής ανισότητας, κινητοποιώντας το εργατικό δυναμικό της και το δίκτυο των συνεργαζόμενων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων για την επίτευξη ουσιαστικών αποτελεσμάτων. Οι νέες, εστιασμένες προσπάθειες περιλαμβάνουν υποστήριξη της νομοθεσίας που αντιτίθεται στα εγκλήματα μίσους, χρηματοδότηση προγραμμάτων για την υποστήριξη της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, των μικρών επιχειρήσεων, της νομικής υποστήριξης και μεταρρύθμισης, αλλά και μια νέα δέσμευση ενός εκατομμυρίου ωρών εθελοντισμού από τους εργαζομένους της UPS για την υποστήριξη του mentoring και εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε ευάλωτες κοινότητες Αφροαμερικανών.

Ως υπερήφανος ηγέτης στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, η UPS δημοσιεύει ετήσια μια έκθεση για τη Βιωσιμότητα από το 2003, ενώ από το 2009 αναζητά επικύρωση από εξωτερικό συνεργάτη. Η UPS ολοκλήρωσε την πρώτη της αξιολόγηση σημαντικότητας το 2011 και παραμένει πιστή στην κληρονομιά διαφάνειάς της, αξιοποιώντας το πλαίσιο προτύπων GRI. Ο ξεχωριστός δείκτης περιεχομένου GRI, με την εγγύηση της Deloitte & Touche LLP, παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με την προσέγγιση, τα δεδομένα και τις πολιτικές διαχείρισης της βιωσιμότητας από τη UPS.

Βρείτε την τελευταία έκθεση της UPS για τη βιωσιμότητα κάνοντας κλικ εδώ.