Ι.Ο.ΑΣ: «Οδική ασφάλεια μαθητών- Ενημέρωση & Δράσεις πρόληψης»

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» σε σύμπραξη με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πατρών ξεκίνησε στην Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα πεντάμηνο Πρόγραμμα με θέμα: «ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ», με την υποστήριξη του Υπουργείου Εργασίας και του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού – Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα, στην Περιφέρεια ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ». Στα πλαίσια αυτά, το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» πραγματοποίησε τη Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου εκπαίδευση των ωφελουμένων του προγράμματος και εξοικείωσή τους με τις δράσεις του.

Η εκπαίδευση για το Νομό Αιτωλοακαρνανίας έγινε στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου ενώ για τον νομό Αχαΐας στο Κέντρο Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια που φιλοξενείται στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Οι ωφελούμενοι είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του Ινστιτούτου (προσομοιωτής ανατροπής/ προσομοιωτής πρόσκρουσης/ προσομοιωτής οδήγησης), να ενημερωθούν για βασικές αρχές Οδικής Ασφάλειας και να ανταλλάξουν τις εμπειρίες και ιδέες τους.

Στο πλαίσιο του έργου  προβλέπονται μία σειρά δράσεων στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Αιτωλοακαρνανίας, που σαν απώτερο σκοπό  έχουν να προληφθούν και να μειωθούν τα τροχαία συμβάντα στις εν λόγω περιοχές. Ενδεικτικά οι δράσεις είναι :

_Ενημέρωση – Εκπαίδευση – Ευαισθητοποίηση των Σχολικών Κοινοτήτων (μαθητών/ γονέων/ εκπαιδευτικών) για τους τρόπους Ασφαλούς Μετακίνησης, Οδικής Συμπεριφοράς, Οδικής Ασφάλειας και Μεθόδων Πρόληψης των Ατυχημάτων.
_Καταγραφή και βελτίωση [με τη συνέργεια των αρμοδίων Αρχών, Περιφέρειας, και της Τροχαίας] των σημείων επικινδυνότητας πέριξ των Σχολικών Μονάδων, αλλά και σε άλλα σημεία του Οδικού Δικτύου, εντός της γεωγραφικής έκτασης εφαρμογής του Προγράμματος.
_Μέριμνα βελτίωσης της ασφάλειας στο ΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ με τη συνεργασία των Τοπικών Φορέων και της Τροχαίας.

Το έργο αυτό αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να φέρουμε το θέμα της Οδικής Ασφάλειας στο προσκήνιο και να συμβάλουμε παράλληλα στην καταπολέμηση της ανεργίας και στην ανάπτυξη του τόπου. Εξάλλου οι πολιτικές για την Οδική Ασφάλεια είναι και κοινωνικές πολιτικές αφού η πρόληψη τροχαίων συμβάντων, εκτός από την προστασία της ζωής και της υγείας των πολιτών, μπορεί  να μεταφραστεί και σε εξοικονόμηση πόρων.

Το έργο υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ