ΣΕΒ: Βιώσιμες πόλεις, Δυναμική Ανάπτυξης

Τη θέση ότι στις πόλεις του σήμερα και στις μεγαπόλεις του αύριο θα κερδηθεί –ή θα χαθεί– η μάχη της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνοχής και ότι σ’ αυτή τη μάχη συσπειρώνονται όλες οι ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας, με τις επιχειρήσεις να είναι έτοιμες να συνεισφέρουν σε τεχνογνωσία, συστηματική οργάνωση και σε πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο, εξέφρασε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, κ. Ευθύμιος Βιδάλης, μιλώντας στην έναρξη του Συμποσίου «Βιώσιμες πόλεις, Δυναμική Ανάπτυξης» που πραγματοποιείται στις 07 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Βιδάλης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο θέμα της βιωσιμότητας και της κοινωνικής ευθύνης σε σχέση με τη νέα γενιά, με την ανεργία των νέων σήμερα στη χώρα μας να ξεπερνά το 55% και επεσήμανε την ανάγκη για μια γνήσια και βαθιά δημοκρατική διαδικασία διαλόγου και συζήτησης ευρύτερα στην κοινωνία μας, με την αυτοδιοικούμενη πόλη να αποτελεί το κατεξοχήν πεδίο δράσης για βιώσιμη ανάπτυξη.

Επιπλέον, εστίασε στα κρίσιμα ζητήματα της δραστικής αύξησης του πληθυσμού και της μαζικής αστικοποίησης. Στο σημείο αυτό, τόνισε ότι η λειτουργική αναβάθμιση των υποδομών είναι ο κοινός παρονομαστής για τις βιώσιμες πόλεις του σήμερα και αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο των επιχειρήσεων, οι οποίες μπορούν να προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες σε ένα μεγάλο εύρος δραστηριοτήτων, όπως κτήρια, ενέργεια, διαχείριση απορριμμάτων, νέες τεχνολογίες, έξυπνα και καινοτόμα συστήματα, για την αντιμετώπιση των αστικών προκλήσεων.

Ο κ. Βιδάλης υπογράμμισε ότι οι βιώσιμες πόλεις, είναι πόλεις ανταγωνιστικές, που προσελκύουν επενδύσεις και δημιουργούν θέσεις εργασίας και όπου στις λύσεις που υιοθετούνται στα επιμέρους ζητήματα μπορούν να συμβάλλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι – κυβερνήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση, επιχειρήσεις, ΜΚΟ, κοινωνικές και θρησκευτικές ομάδες, κ.α.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός και η οικοδόμηση βιώσιμων πόλεων αποτελεί ευκαιρία δυναμικής ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, αφού προσφέρει σημαντικές προκλήσεις επιχειρηματικής δραστηριότητας και συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην ευημερία των τοπικών κοινωνιών. Ολοκληρώνοντας ο κ. Βιδάλης τόνισε ότι «ο στόχος μας για ένα βιώσιμο μέλλον είναι εφικτός και οι σύγχρονες επιχειρήσεις στοιχίζονται σε αυτή την προσπάθεια μαζί με την κοινωνία των πολιτών και τους οργανωμένους φορείς της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ