Vodafone: 15η ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης

Τη συνολική συνεισφορά της Vodafone Ελλάδας στην κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας αποτυπώνει η 15η ετήσια Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της Vodafone, που παρουσιάζει αναλυτικά τον οικονομικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο της δραστηριότητάς της για το χρονικό διάστημα 2018-2019. Απασχολώντας άμεσα και έμμεσα 3.940 εργαζόμενους, η Vodafone συνεισέφερε στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στην Εθνική Οικονομία με €885 εκατ., ξεπερνώντας συνολικά τα €2 δισ. επενδύσεων τα τελευταία 12 χρόνια.

Στόχος της 15ης Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι να αποτυπώσει την αξία που δημιουργεί η εταιρεία για τους ανθρώπους της, την αγορά, την ευρύτερη κοινωνία και το φυσικό περιβάλλον, να αποτελέσει εργαλείο βελτίωσης της απόδοσης, καθώς και μια επιπρόσθετη αφορμή διαλόγου με όλα τα Ενδιαφερόμενα Μέρη (stakeholders) της Vodafone.

«Τεχνολογία και επιστήμες οδηγούν με ταχύτητα σε μια νέα εποχή, όπου η υπευθυνότητα και η βιωσιμότητα αποτελούν ζητούμενο κάθε πολίτη, επιχείρησης και κοινωνίας. Η Vodafone στέκεται δίπλα σε κάθε έναν από αυτούς δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για πρόοδο και ευημερία. Έτσι, αναλαμβάνουμε δράση για την ανάπτυξη μιας ψηφιακής κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς και περιβαλλοντική επιβάρυνση. Επενδύοντας συνεχώς σε καινοτόμα προϊόντα, υπηρεσίες και τεχνολογίες, διαδραματίζουμε κεντρικό ρόλο στην καθημερινή ζωή των πολιτών» δήλωσε η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνεισφοράς.

Η συγκεκριμένη έκθεση εκπονήθηκε σύμφωνα με τα Πρότυπα Σύνταξης Εκθέσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης GRI, αποτυπώνοντας αναλυτικά τη στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης της Vodafone, η οποία ευθυγραμμίζεται με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε και λειτουργεί κάτω από τους πυλώνες:

  1. Ισότητα μεταξύ φύλων και ενδυνάμωση της γυναίκας
  2. Στήριξη της απασχόλησης των νέων και ανάπτυξη δεξιοτήτων
  3. Περιβαλλοντική αποδοτικότητα
  4. Στήριξη της κοινωνίας, μέσω των προγραμμάτων του Ιδρύματος Vodafone που προάγουν την υγεία, την εκπαίδευση και την κοινωνική ενσωμάτωση.

Η Έκθεση τέλος περιλαμβάνει τα ουσιαστικά θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης όπως αναδείχθηκαν ύστερα από διαβούλευση με τα Ενδιαφερόμενα Μέρη, μαζί με όσα εντάσσονται στους τέσσερις πυλώνες της στρατηγικής της Vodafone, και αφορούν στη λειτουργία της, όπως η ανάπτυξη δικτύου, το απόρρητο ασφάλειας και επικοινωνιών, καθώς και σε θέματα σχετικά με τους εργαζόμενους, όπως οι ίσες ευκαιρίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης της Vodafone εδώ.