Ι.Ο.ΑΣ: Πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ»

    Το σεμινάριο αποτελεί πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και απευθύνεται σε νέους οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί για εκπαίδευση από τα Δικαστήρια, μετά από παραβάσεις του ΚΟΚ. Το πρόγραμμα «ΕΡΜΗΣ» του Δεκεμβρίου υλοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΟΤΕ-ACADEMY στο Μαρούσι  και μαζί με τους νεαρούς, το παρακολούθησαν εθελοντές του Ινστιτούτου και στελέχη οργανισμών και φορέων.

    Στο εξάωρης διάρκειας πρόγραμμα, εισηγητές ήταν στελέχη του Ινστιτούτου, εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας και της Τροχαίας, ενώ στα εργαστήρια συμμετείχαν ψυχολόγοι και άνθρωποι που βίωσαν την εμπειρία τροχαίων δυστυχημάτων έχοντας υποστεί τραυματικές συνέπειες.

    Τα σεμινάρια που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Ινστιτούτου με τα Δικαστήρια ξεκίνησαν πριν ένα χρόνο και υλοποιούνται κάθε μήνα στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς για την Οδική Ασφάλεια, με χρήση του σύγχρονου εξοπλισμού που έχει αποκτηθεί από το Ινστιτούτο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE for Traffic Safety.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων, κατά το δικαστικό έτος 2009-2010 εισήχθησαν για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας  3.259 ανήλικοι σε σύνολο 5.411 εισαχθέντων για οποιοδήποτε αδίκημα. Τα εν λόγω στοιχεία αφορούν τα Δικαστήρια Ανηλίκων Αθηνών (γεωγραφική περιοχή που καλύπτεται από την αρμοδιότητα του Πρωτοδικείου Αθηνών).

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ