11ος κύκλος ReGeneration: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις στο πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης

Ξεκίνησε την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου τον 11ο κύκλο του το ReGeneration, το μεγαλύτερο και πιο πολυσυμμετοχικό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης και εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Όπως και στον προηγούμενο κύκλο του, το πρόγραμμα θα διεξαχθεί εξολοκλήρου διαδικτυακά. Με σύμμαχο την τεχνολογία, το ReGeneration έχει ήδη προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα που έφερε η πανδημία και θα ολοκληρώσει όλα τα στάδια του 11ου κύκλου του προγράμματος ψηφιακά.

Ηλεκτρονικές αιτήσεις (στη διεύθυνση www.regeneration.gr) θα γίνονται δεκτές έως τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στις 14:00. Οι υποψήφιοι χρειάζεται να πληρούν όλες τις παρακάτω προϋποθέσεις:

– Να είναι πτυχιούχοι έως 29 ετών, απόφοιτοι ελληνικών και ξένων σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ΑΕΙ/ΤΕΙ/Κολλέγιο), όλων των γνωστικών πεδίων, με ή χωρίς μεταπτυχιακό τίτλο, με ή χωρίς αναπηρία

– Να έχουν εργασιακή εμπειρία από 0-3 έτη μετά την ολοκλήρωση των σπουδών, σε αντικείμενο συναφές με τις σπουδές

– Να έχουν ενεργή συμμετοχή σε εξωακαδημαϊκές δραστηριότητες (π.χ. εθελοντισμός, αθλητισμός, επιχειρηματικότητα, καλλιτεχνικά και οποιαδήποτε άλλη μη ακαδημαϊκή δραστηριότητα).

Μέχρι σήμερα, μέσω του προγράμματος έχουν απασχοληθεί περισσότεροι από 1600 νέοι πτυχιούχοι σε 600+ συμμετέχουσες εταιρείες, οι οποίες δείχνουν έμπρακτα ότι στηρίζουν την επόμενη γενιά, αλλά και ότι συνεχίζουν να επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό τους, αφού το ποσοστό των συνεργασιών που ανανεώνονται ανέρχεται στο 92%. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα μετρά 230.000 ώρες εκπαίδευσης και 17.500 ώρες εθελοντικής προσφοράς από τους συμμετέχοντες.

Το δυναμικό ξεκίνημα του προγράμματος θα συνεχιστεί παρ’όλες τις προκλήσεις που φέρνει μαζί του το συνεχιζόμενο κύμα του COVID-19, και κατόπιν του 11ου κύκλου, θα ακολουθήσουν 11 νέες Ακαδημίες μέσω μεγάλων συνεργασιών όπως η Microsoft και ο ΤΙΤΑΝ, αλλά και του προγράμματος Project Future της Τράπεζας Πειραιώς που συνεχίζει τη συνεργασία του με τo ReGeneration για 5η φορά, εκτοξεύοντας τον αριθμό των προγραμμάτων που θα έχουν πραγματοποιηθεί μέσα στο 2020 σε 23, αριθμό-ρεκόρ στην ιστορία του προγράμματος.