Όμιλος Σαράντη: Μέσω του Noxzema συνεργάζεται με τα My Market για τη συλλογική ασφάλεια

Ο Όμιλος Σαράντη, πιστός στη δέσμευσή του για στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, συνεχίζει τις δράσεις του για τη συλλογική ασφάλεια και υγιεινή, μέσω του brand Noxzema που είναι ταυτόσημο με την προστασία, τη φροντίδα και την αξιοπιστία.

Εστιάζοντας αυτή τη φορά στα παιδιά ενώνει τις δυνάμεις του με τα My market και από κοινού στηρίζουν την οργάνωση Άγονη Γραμμή Γόνιμη και το Mum Institute για την πραγματοποίηση ενός προγράμματος εκπαίδευσης και ενημέρωσης σε ιδρύματα φροντίδας και περίθαλψης παιδιών για την ασφάλεια της υγείας, μέσα από το πλύσιμο των χεριών Παράλληλα, προσφέρει στήριξη στα σχολεία δέκα μικρών νησιών της Ελλάδας, δωρίζοντας μπάρες σαπουνιού για την κάλυψη των αναγκών τους για έναν ολόκληρο χρόνο
Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά επισκέψεων σε ιδρύματα με
σκοπό την ενημέρωση και την εκπαίδευση των παιδιών που ζουν εκεί, ώστε να συνδέσουν την καθημερινή υγιεινή με την υγεία και την πρόληψη από τους ιούς, μετατρέποντάς το πλύσιμο των χεριών σε μία διασκεδαστική συνήθεια. Τα παιδιά θα μάθουν πώς αναπτύσσονται τα μικρόβια και πώς αυτά μπορούν να μεταδοθούν με βρώμικα χέρια.

Ακόμη, θα λάβουν πρακτικές συμβουλές γύρω από τα απαραίτητα βήματα για ένα αποτελεσματικό πλύσιμο των χεριών, τη συχνότητα, καθώς και εναλλακτικούς τρόπους προστασίας αν δεν υπάρχει πρόσβαση σε νερό και σαπούνι.

Πέρα από την χορηγούμενη δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των παιδιών για την
προστασία μέσα από την προσωπική καθαριότητα, το Noxzema προσφέρει έμπρακτη στήριξη σε παιδιά απομακρυσμένων περιοχών την Ελλάδας, εφοδιάζοντας, μέσω δωρεάς, τα σχολεία 10 μικρών νησιών της χώρας μας με μπάρες σαπουνιών για την κάλυψη των αναγκών τους για ένα χρόνο. Η δωρεά απευθύνεται στα δημόσια σχολεία στην Ηρακλειά τη Δονούσα, τη Σχοινούσα, τα Κουφονήσια τον Άγιο Ευστράτιο, την Αστυπάλαια, τη Χάλκη, τις Οινούσσες, το Αγαθονήσι και την Ανάφη.
Οι νέες δράσεις φροντίδας που πραγματοποιούνται με τη στήριξη του Noxzema έρχονται σε
συνέχεια της προσφοράς του για είδη καθαρισμού των χεριών στους οργανισμούς «Γιατροί του Κόσμου», «Κιβωτός του Κόσμου», καθώς και την προσφορά ειδών προσωπικής υγιεινής στα ιδρύματα «Χαμόγελο του Παιδιού», «Καταφύγιο Αγάπης Συμπαράστασης», «Γηροκομείο Αθηνών» και «Ηλιαχτίδα», για ένα χρόνο, σε μια συγκυρία που οι ανάγκες για τα συγκεκριμένα είδη παραμένουν ιδιαίτερα αυξημένες.