Το Ίδρυμα Μποδοσάκη στην εκπομπή «Προσφέρω»

Η νέα εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος, που μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 15:00, ήρθε για να δώσει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά. Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, στις 15:00

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη στην εκπομπή «Προσφέρω»

του Πρώτου Προγράμματος

Ο Γραμματέας Δ.Σ. του Ιδρύματος Μποδοσάκη Σωτήρης Λαγανόπουλος είναι προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα.

Ο κ. Λαγανόπουλος παρουσιάζει το έργο και τις δράσεις του Ιδρύματος Μποδοσάκη που αρθρώνονται πάνω σε τέσσερις στρατηγικούς πυλώνες: την προαγωγή της παιδείας, την αναβάθμιση της υγείας, την προστασία του περιβάλλοντος και την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών.

Μιλάει για το Social Dynamo, μια βραβευμένη πρωτοβουλία για την ενδυνάμωση της Κοινωνίας των Πολιτών στην Ελλάδα που προσφέρει ολοκληρωμένη υποστήριξη σε φορείς της με άξονες τη μάθηση, την επαγγελματική υποστήριξη και τη δικτύωση. Μιλάει για το  «Ψηφιακό Σχολείο για Όλους», ένα πρόγραμμα που  αναπτύχθηκε μέσα στην εποχή της κρίσης του κορωνοϊού. Ακόμη, μιλάει για τα επιστημονικά βραβεία με τα οποία το Ίδρυμα Μποδοσάκη αναγνωρίζει το δημιουργικό έργο νέων Ελλήνων επιστημόνων, ανταμείβει τη συνεπή και συνεχή προσπάθειά τους για την προαγωγή της επιστήμης, τιμά την ηθική συνέπεια και συμβάλλει στη δημιουργία σωστών προτύπων για την ελληνική κοινωνία, αλλά και για την κοινωνία ίσων ευκαιριών και τα δύο προγράμματα υποτροφιών που υλοποιεί κάθε χρόνο.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα.

Info

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

«Ίδρυμα Μποδοσάκη» – Σωτήρης Λαγανόπουλος

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert