Γρηγόρης: Στηρίζει ενεργά τη Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης τροφίμων

Η σπατάλη τροφίμων μας αφορά όλους. Στην Ελλάδα, η σπατάλη τροφίμων συνυπάρχει, δυστυχώς, με υψηλά επίπεδα επισιτιστικής ανασφάλειας (1,4 εκατ. άτομα, 12,9% του πληθυσμού της χώρας, 2015).

Ο Γρηγόρης είναι η μόνη εταιρία στην αγορά της καφεστίασης, που στηρίζει ενεργά την προσπάθεια, συμμετέχοντας εθελοντικά στη «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων», η οποία τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Με στόχο την ανάπτυξη συνεργειών, ο Γρηγόρης ενώνει τις δυνάμεις του με τους υπόλοιπους Συμμάχους φορείς και επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης από όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, φορείς της ακαδημαϊκής & ερευνητικής κοινότητας συμβάλλοντας έτσι στην:

  • Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την έκταση και τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων
  • Κατάρτιση και εκπαίδευση για την πρόληψη και μείωση της σπατάλης τροφίμων
  • Ανταλλαγή πληροφορίας και γνώσης
  • Ανάδειξη και διάδοση καλών πρακτικών
  • Προώθηση της έρευνας και καινοτομίας
  • Διευκόλυνση και προώθηση της δωρεάς πλεονασμάτων τροφίμων για κοινωφελή σκοπό
  • Συμβολή στη διαμόρφωση και εφαρμογή δημόσιας πολιτικής για την πρόληψη και μείωση της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα

Ο Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος της εταιρίας Γρηγόρης, κ. Μίλτος Τριανταφύλλου δηλώνει:

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία του Μπορούμε, που ένωσε όλους τους μεγάλους οργανισμούς & την ακαδημαϊκή κοινότητα σε μία κοινή προσπάθεια. Η σπατάλη τροφίμων πρέπει να σταματήσει σε όλα τα στάδια παραγωγής και κατανάλωσης, καθώς εκτός από την ανθρωπιστική πλευρά, έχει οικονομικές και περιβαλλοντικές πτυχές.

Ο Γρηγόρης εδώ και χρόνια δουλεύει σε αυτή την κατεύθυνση, προσφέροντας στο τέλος της ημέρας τις αδιάθετες μερίδες φαγητού από τα καταστήματά του σε κοινωφελή ιδρύματα. Ευχόμαστε να ακολουθήσει όλη η Ελληνική Κοινωνία!»

Στόχος του Γρηγόρη είναι να μεταδίδει καθημερινά το χαμόγελο σε όλο τον κόσμο μέσω του καφέ και των γεύσεων του, να εμπνέει το προσωπικό και τους συνεργάτες, να στηρίζει την κοινωνία με κάθε δυνατό τρόπο και να ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο για όλους!