Ν. Φαρμάκης: Πρωτοβουλίες πράσινης ανάπτυξης που μας δείχνουν τον δρόμο

Το ενδιαφέρον της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος για ενημέρωση ως προς τις περιβαλλοντικές πολιτικές που υλοποιούνται στη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» έτυχε της άμεσης ανταπόκρισης της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Έτσι, τις εγκαταστάσεις της Γέφυρας στο Αντίρριο επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Νεκτάριος Φαρμάκης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας κ. Λάμπρο Δημητρογιάννη.

Τους εκπροσώπους της Περιφέρειας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. και Εκτελεστικός Διευθυντής Ελλάδος της VINCI Concessions κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, από κοινού με τον Αν. Γενικό Διευθυντή της ΓΕΦΥΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Α.Ε. κ. Νίκο Δούρο, τον Τεχνικό Διευθυντή της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. κ. Άρη Σταθόπουλο – Βλάμη και τον Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της εταιρείας κ. Γιάννη Φρέρη.

Ο κ. Σταθόπουλος – Βλάμης έκανε αναλυτική παρουσίαση της στρατηγικής που εφαρμόζει η εταιρεία στο πλαίσιο πλάνου δράσης του Ομίλου VINCI, έχοντας μειώσει το ανθρακικό αποτύπωμα της Γέφυρας σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60%, χάρη στην ηλεκτροδότηση κατά 100% από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και προβαίνοντας σε πρωτοβουλίες όπως η αντικατάσταση του παλαιού οδοφωτισμού με νέο, τεχνολογίας LED.

Επίλογος της επίσκεψης ήταν η δοκιμή οδήγησης του πρώτου ηλεκτρικού οχήματος του στόλου της Γέφυρας από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δημητρογιάννη, με επιβάτες τον Περιφερειάρχη και τον Πρόεδρο της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Το κλίμα αλλάζει, αλλάζουμε κι εμείς. Βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο, στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης ενέργειας και της διείσδυσης της ηλεκτροκίνησης. Αυτό μας κάνει να ελπίζουμε ότι το όραμα όλων μας για ένα πιο οικολογικό αποτύπωμα στον τρόπο που ζούμε, στον τρόπο που λειτουργούμε είναι μπροστά μας. Τέτοιες πρωτοβουλίες, σαν αυτή της «Γέφυρας» δείχνουν το δρόμο πως πρέπει να κινηθούμε ως πολιτεία και ως κοινωνία για μια πιο πράσινη οικονομία».

Από την πλευρά του εκ μέρους της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. ο κ. Παπανικόλας ανέφερε: «Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε στον Περιφερειάρχη τις φιλοπεριβαλλοντικές δράσεις της Γέφυρας, οι οποίες κινούνται σε τρεις άξονες που αφορούν την κλιματική αλλαγή, την ανακύκλωση και το οικοσύστημα σε συνάρτηση με το θαλάσσιο περιβάλλον». Ο ίδιος παρουσίασε το πρώτo ηλεκτρικό όχημα της «Γέφυρας», προσθέτοντας: «Σκοπός μας είναι τα επόμενα χρόνια όλα τα οχήματα της λειτουργίας της Γέφυρας να αντικατασταθούν από ηλεκτρικά».