Interamerican: Tιμά τους εργαζομένους στα Νοσοκομεία

Η INTERAMERICAN εμπλουτίζει τις πρωτοβουλίες της στο πλαίσιο διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης και στο πρόγραμμα των πέντε πυλώνων ενεργού εταιρικής υπευθυνότητας που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί. 

Η εταιρεία συμμετέχει υποστηρικτικά και στη δράση «Χρώμα στα Νοσοκομεία» της ΜΚΟ UrbanAct και συγκεκριμένα στη δημιουργία μιας γιγαντιαίας τοιχογραφίας στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Άγιος Παντελεήμων», το οποίο αποτελεί και νοσοκομείο αναφοράς για περιστατικά COVID-19.

Θεματικά το έργο, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, αποτελεί μια δημόσια εικαστική έκφραση ευχαριστιών σε όλο το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων για την αφοσίωση στο καθήκον και την υπέρβαση στην παροχή υπηρεσιών φροντίδας των ασθενών και αντιμετώπισης των υγειονομικών αναγκών κατά την περίοδο της πανδημίας, που συνεχίζεται με την ίδια ένταση. Ένα «Σας ευχαριστούμε», ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης για την καθημερινή αγωνία και προσπάθεια των ανθρώπων του συστήματος υγείας, σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

Το «Χρώμα Στα Νοσοκομεία», που ξεκίνησε πριν λίγο καιρό με την πρώτη τοιχογραφία στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, υλοποιείται με την συμμετοχή αξιόλογων καλλιτεχνών από τον χώρο του graffiti και της street art, σε συνεργασία με τις διοικήσεις των Νοσοκομείων και την αποκλειστική στήριξη χορηγών. Ο Κυριάκος Ιωσηφίδης, υπεύθυνος της ΜΚΟ, τονίζει χαρακτηριστικά πως «η UrbanAct και οι καλλιτέχνες της street art έρχονται να προσφέρουν με τον δικό τους, μοναδικό τρόπο χρώμα, ομορφιά και ελπίδα σε έναν ακόμη δημόσιο χώρο, αυτό των νοσοκομείων». Ο Γιάννης Ρούντος, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων και Υπευθυνότητας της INTERAMERICAN, επισημαίνει ότι «ανάλογες δημιουργικές επεμβάσεις με τη γλώσσα της εικόνας έχουν τη δική τους θεραπευτική δύναμη. Εξημερώνουν και ενώνουν τους ανθρώπους, δυναμώνοντάς τους για την αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων, όπως αυτές που βιώνει σήμερα η κοινωνία».

Η UrbanAct έχει ενεργό παρουσία στον χώρο της street art από 1998, με στόχο την προώθηση των εικαστικών τεχνών και των εναλλακτικών μορφών της κουλτούρας, όπως είναι τα δημόσια mural, το graffiti, η street art, το bicycling κ.λπ. Η UrbanAct επεμβαίνει στο αστικό τοπίο και σε δημόσιους χώρους με την δημιουργία τοιχογραφιών, φεστιβάλ και εκθέσεων. Τα murals απεικονίζουν τις ιδέες των καλλιτεχνών και την ανάγκη για οικειοποίηση των δημοσίων χώρων, βγάζοντας τη ζωγραφική από το κάδρο και δίνοντας μια ενεργητική διάσταση στο αστικό περιβάλλον. Η INTERAMERICAN έχει υποστηρίξει τοιχογραφίες καλλιτεχνών της UrbanAct και πέρυσι, σε εκπαιδευτήρια της Ραφήνας και της Αγίας Μαρίνας, ως «απάντηση» στις πληγές που άνοιξε η καταστροφική πυρκαγιά του 2018.