29 Νοεμβρίου 2021
Αρχική Δράσεις ΕΚΕ ΕΛΟΠΥ: Στηρίζει το «Χαμόγελο του Παιδιού» εντάσσοντας το ψάρι στη διατροφή των...

ΕΛΟΠΥ: Στηρίζει το «Χαμόγελο του Παιδιού» εντάσσοντας το ψάρι στη διατροφή των παιδιών

Προσφέρει τσιπούρες και λαβράκια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας για τα γεύματα των παιδιών που φιλοξενούνται στα σπίτια του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Τη δράση και το έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποστηρίζει η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας προσφέροντας ολόφρεσκες τσιπούρες και λαβράκια ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας για τα γεύματα των παιδιών που φιλοξενούνται στα σπίτια του.

Όπως επισημαίνει η ΕΛΟΠΥ, λόγω της υψηλής διατροφικής αξίας του, το ψάρι είναι σημαντικό να περιλαμβάνεται στη διατροφή των παιδιών, τα οποία στο εξής θα έχουν τη δυνατότητα να τρώνε τουλάχιστον δύο φορές τον μήνα φρέσκο, ελληνικό ψάρι, πλούσιο σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και Ω-3 λιπαρά.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ιδρύθηκε το 1995 και μέχρι σήμερα έχει στηρίξει περισσότερα από 1.200.000 παιδιά και τις οικογένειές τους. Με όραμα το Χαμόγελο κάθε παιδιού, υλοποιεί πανελλαδικά, 365 ημέρες τον χρόνο, 24 ώρες την ημέρα, αποτελεσματικές και άμεσες δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση συγκεκριμένων φαινομένων που απειλούν τα παιδιά, όπως περιστατικά βίας, θύματα εξαφάνισης, προβλήματα υγείας.

Υπενθυμίζεται πως η ΕΛ.Ο.Π.Υ. αποτελείται από 23 μέλη, η παραγωγή των οποίων αντιπροσωπεύει περίπου το 80% της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας. H αποστολή της Οργάνωσης είναι η ανάπτυξη της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας και η προώθηση του φρέσκου ελληνικού ψαριού που χαρακτηρίζεται από τη συλλογική ταυτότητα Fish from Greece, μέσω της δημιουργίας εθνικής ταυτότητας.