Το SciFY στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος

Η εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος ήρθε για να δώσει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά.

Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020, στις 15:00

Το “SciFY” (Science For You) στην εκπομπή «Προσφέρω» του Πρώτου Προγράμματος

Ο Βασίλης Σαλαπάτας, συνιδρυτής της SciFY, είναι προσκεκλημένος της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα.

Ο Βασίλης Σαλαπάτας παρουσιάζει τη δράση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης SciFY, που σημαίνει Science For You, δηλαδή επιστήμη για εσένα. Σκοπός της SciFY είναι να φέρει τα ερευνητικά αποτελέσματα και την κορυφαία τεχνολογία ως λύσεις στην καθημερινή ζωή. Η ομάδα της δημιουργεί ανοικτά, ελεύθερα προσβάσιμα, ολοκληρωμένα προϊόντα πληροφορικής και τα διαθέτει δωρεάν για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων. Με αυτόν τον τρόπο, η SciFY φιλοδοξεί να γεφυρώσει το χάσμα ανάμεσα στην έρευνα και την κοινωνία.

Το έργο της SciFY καλύπτει ένα ευρύ πεδίο όπως βοηθητικές τεχνολογίες για ΑμεΑ, λύσεις ηλεκτρονικής Δημοκρατίας μέσω της ενίσχυσης της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, οργανωσιακή ευφυία, ενίσχυση της Κοινωνίας των Πολιτών και ανάπτυξη δεξιοτήτων μέσω εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα.

Info

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

“SciFY” (Science For You) – Βασίλης Σαλαπάτας: Συνιδρυτής της SciFY

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert