IWC Schaffhausen: Η Cate Blanchett συζητά με τη διευθύντρια μάρκετινγκ Franziska Gsell για τη βιωσιμότητα

ROME, ITALY - OCTOBER 19: (EDITORS NOTE: Image has been converted to black and white) Cate Blanchett walks the red carpet ahead of the 'The House With A Clock In Its Walls' screening during the 13th Rome Film Fest at Auditorium Parco Della Musica on October 19, 2018 in Rome, Italy. (Photo by Vittorio Zunino Celotto/Getty Images)

IWC Schaffhausen: Η αναγνωρισμένη ηθοποιός και παραγωγός Cate Blanchett, είναι ambassador της IWC από το 2006.

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της δεύτερης έκθεσης βιωσιμότητας από την IWC Schaffhausen, η ηθοποιός και παραγωγός Cate Blanchett και η διευθύντρια μάρκετινγκ και πρόεδρος της επιτροπής βιωσιμότητας της IWC, Franziska Gsell, συναντήθηκαν διαδικτυακά για να συζητήσουν σχετικά με τη βιωσιμότητα. Έχοντας κοινή ευαισθησία επί του θέματος, μίλησαν για την προσέγγιση της IWC στο να διαχειρίζεται ενεργά το περιβαλλοντικό και κοινωνικό της αντίκτυπο, χάρη στο οποίο η εταιρεία έφτασε να κατέχει ηγετικό ρόλο στον τομέα της βιώσιμης κατασκευής πολυτελών ρολογιών.

Η αναγνωρισμένη ηθοποιός και παραγωγός Cate Blanchett, είναι ambassador της IWC από το 2006. Οι δύο φορές βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός συνομίλησε μέσω βίντεο κλήσης με τη Franziska Gsell, διευθύντρια μάρκετινγκ και πρόεδρο της επιτροπής βιωσιμότητας της IWC. Η Cate Blanchett δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε με τη Franziska το 2015, ανακαλύψαμε το κοινό μας ενδιαφέρον για τα θέματα βιωσιμότητας. Σήμερα, είναι πιο σημαντικό από ποτέ για τις μεγάλες εταιρείες να αναθεωρήσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα και να κάνουν σταθερά βήματα προς την ανάπτυξη της εταιρικής τους βιωσιμότητας. Η έννοια της διαφάνειας είναι πολύ βασική, δεδομένου ότι πλέον, οι πελάτες επιθυμούν να γνωρίζουν τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζεται ένα πολυτελές προϊόν».

«Η Cate και εγώ συζητάμε συχνά για τη βιωσιμότητα καθώς είναι ένα θέμα που μας ευαισθητοποιεί πλήρως. Ήταν μεγάλη μου τιμή να συναντηθώ μαζί της μέσω βίντεο κλήσης και εκτιμώ τη συμβολή της στις προσπάθειες που καταβάλλουμε με στόχο τη μετατροπή μας σε μια πλήρως βιώσιμη εταιρεία πολυτελείας», προσέθεσε η Franziska Gsell. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους, η Blanchett και η Gsell συζήτησαν για τη διαχρονικότητα των IWC ρολογιών, τα οποία κατασκευάζονται με στόχο να είναι μια πραγματική κληρονομιά για πολλές γενιές.

Επίσης, μίλησαν για τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος μέσω της χρήσης ανανεώσιμης ενέργειας και τον περιορισμό των απορριμμάτων. Για παράδειγμα, η νέα συσκευασία της IWC γίνεται ταξιδιωτική θήκη, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιείται για χρόνια αντί να πεταχτεί. Ένα ακόμη σημείο που συζητήθηκε ήταν η υπεύθυνη εξόρυξη πρώτων υλών και η πιστοποίηση για το πρότυπο 2019 Code of Practices που έχει λάβει η IWC από το Responsible Jewellery Council (RJC).

svg%3E
Η IWC δημοσίευσε πρόσφατα την έκθεση βιωσιμότητας για το 2020

Τον περασμένο Ιούλιο, η IWC δημοσίευσε τη δεύτερη έκδοση της έκθεσης σχετικά με τη βιωσιμότητα σύμφωνα με τα πρότυπα του Global Reporting Initiative (GRI), υπογραμμίζοντας την ηγετική της θέση στη βιώσιμη κατασκευή πολυτελών ρολογιών. Το 2018, η IWC ήταν η πρώτη Ελβετική ωρολογοποιία που δημοσίευσε έκθεση σύμφωνα με τα παραπάνω παγκόσμια πρότυπα καλής πρακτικής. Στην έκθεση, η εταιρεία περιγράφει τον βαθμό με τον οποίο ανταποκρίθηκε στους στόχους που είχε θέσει το 2018 και παράλληλα έθεσε νέους, για το 2022.

Η δημοσίευση της διετούς έκθεσης αποδεικνύει την πρόοδο που έχει σημειώσει η IWC στην ενσωμάτωση βιώσιμων πρακτικών στην καθημερινή λήψη αποφάσεων, καθώς και στην υπεύθυνη διαχείριση του κοινωνικού και περιβαλλοντικού της αντίκτυπου. Το βίντεο από τη συνομιλία της Cate Blanchett και της Franziska Gsell είναι διαθέσιμο στα social media accounts της IWC, αλλά και πατώντας εδώ