Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση: Δωρεά προς το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο

Το Τμήμα Αξονικής – Μαγνητικής Τομογραφίας του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής Σισμανόγλειο – Αμαλία Φλέμινγκ είναι από τα πλέον κομβικά για τη λειτουργία του Νοσοκομείου καθώς πραγματοποιεί περί τις 20.000 εξετάσεις ετησίως λειτουργώντας σε 24ωρη βάση.

Η αρχιτεκτονική ανακατασκευή και η θωράκιση της ακτινοπροστασίας του χώρου όπου εγκαταστάθηκε ο νέος αξονικός τομογράφος που προμηθεύτηκε το Ελληνικό Δημόσιο για το Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας – Μαγνητικής Τομογραφίας,  πραγματοποιήθηκε με δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Αξονικής – Μαγνητικής Τομογραφίας και Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου, κ. Πέτρο Αντωνόπουλο: «Η δωρεά έδωσε άμεση λύση στη λειτουργία της νέας μονάδας και στον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του Τμήματος Αξονικής – Μαγνητικής Τομογραφίας. Εκτός από την εν λόγω ανακατασκευή χώρου προς εγκατάσταση του νέου μηχανήματος αξονικού τομογράφου που παραχωρήθηκε στο Nοσοκομείο από το κράτος, ο έτερος εν λειτουργία αξονικός τομογράφος του Τμήματος, παλαιότερη δωρεά του Ιδρύματος Λάτση, έχει πραγματοποιήσει περίπου 60.000 εξετάσεις από το 2017 μέχρι σήμερα».

Από την πλευρά του Ιδρύματος, η κ. Εύα Λιανού, Γενική Διευθύντρια, σημείωσε: «Ο εκσυγχρονισμός του Τμήματος Αξονικής – Μαγνητικής Τομογραφίας του Σισμανογλείου Νοσοκομείου αποτελεί μέρος της στοχευμένης προσπάθειας του Ιδρύματος να ενισχύσει τον τομέα της Υγείας μέσω της αναβάθμισης των υποδομών και του εξοπλισμού νοσοκομειακών μονάδων ανά την Ελλάδα. H συγκεκριμένη δωρεά είχε ως κυρίαρχο στόχο την επιτάχυνση της εκτέλεσης των απαιτούμενων εργασιών για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Τμήματος και αποτελεί ένα ακόμη εξαιρετικό δείγμα της άψογης συνεργασίας μας με το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο».