ΕΕΛΛΑΚ: Εκδήλωση Strengthening transnational cooperation and promoting internationalization

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) σας προσκαλεί στην διακρατική εκδήλωση «Strengthening transnational cooperation and promoting internationalization» που διοργανώνει διαδικτυακά, την Παρασκευή 4/12 στις 12.00.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα και στα πλαίσια της θα πραγματοποιηθούν τρία διαδικτυακά σεμινάρια από ειδικούς με πολυετή εμπειρία στον επιχειρηματικό κλάδο και τον κλάδο των Ανοικτών Δεδομένων. Αναλυτικότερα, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε:

  • -Business Models in Open Data environments,, από τον Κωνσταντίνο Μανασάκη, ο οποίος θα εστιάσει στο πώς να εντοπίσετε επιχειρηματικές ευκαιρίες σε ένα περιβάλλον ανοιχτών δεδομένων και ποιο είναι το κατάλληλο επιχειρηματικό μοντέλο.
  •  
  • -Go-to-Market strategies/Proof-of-Market από την Yaneiza Mendez, η οποία εστιάζει στα εργαλεία που απαιτούνται για την ανάλυση της αγοράς και τη διασφάλιση ότι η ιδέα είναι μια πραγματική ευκαιρία. Το σεμινάριο θα δώσει μια επισκόπηση  σχετικά με το Lean Canvas και τον τρόπο αξιολόγησης της κατάλληλης αγοράς μέσω συνεντεύξεων.
  •  
  • -Open innovation and Open data από την Barbara Rovere, η οποία επικεντρώνεται στις πρακτικές της ανοικτής καινοτομίας στον τομέα των ανοικτών δεδομένων, καθώς και στο στρατηγικό πλαίσιο για τους επαγγελματίες που στοχεύουν στην εφαρμογή της Ανοικτής Καινοτομίας στις εταιρείες τους. 

Επιπλέον, σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε σε online συναντήσεις με ενδιαφερόμενους του ODEON από τις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στο έργο (Ιταλία, Γαλλία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ισπανία, Σλοβενία) με στόχο την ανταλλαγή απόψεων και τη δημιουργία πιθανών συνεργειών, μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων.

Εάν επιθυμείτε να λάβετε μέρος, δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ και έως την Πέμπτη 3/12 θα λάβετε τον σύνδεσμο zoom για την εκδήλωση.

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008, σήμερα αποτελείται από 31 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων της ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών της και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής.