ΕΥΡΗΚΑ: Κοινωνική υπευθυνότητα – Προτεραιότητα στους ανθρώπους μας και τους συνανθρώπους μας

Τις 100.000 € ξεπέρασαν οι δράσεις της ελληνικής εταιρίας «Εύρηκα» το 2020, στο πλαίσιο της Κοινωνικής της Υπευθυνότητας.

Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η «Εύρηκα» πραγματοποίησε χρηματικές αλλά και προϊοντικές δωρεές, σε ιδρύματα και φορείς που στηρίζουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ενώ παράλληλα, πρόσφατα ανέλαβε τα έξοδα για την αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού στις νέες μονάδες αντιμετώπισης COVID-19 του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

«Το κοινωνικό μας «θετικό φορτίο», μέσα από τις χρηματικές δωρεές και τις δωρεές προϊόντων υγιεινής που σχεδιάζουμε και παράγουμε στην Ελλάδα, ευελπιστούμε να συμβάλει στον περιορισμό του ιικού φορτίου που ευθύνεται για τη συνέχιση της πανδημίας του Covid 19», δηλώνει στέλεχος της εταιρίας.

Η προσφορά της Εύρηκα μέσα στο 2020 αφορά:

-Πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας και των Φαρσάλων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας.

– Σεισμοπαθείς της Σάμου σε συνεργασία με τον δήμο Ανατολικής & Δυτικής Σάμου.

– Το Χαμόγελο του Παιδιού.

– Το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου- Αχιλλοπούλειο.

– Κοινωνικά παντοπωλεία του Δήμου Αθηναίων, Βόλου & Θεσσαλονίκης.

– Γηροκομεία Αθηνών & Βόλου.

-Δομές φιλοξενίας αναπήρων παιδιών και ενηλίκων καθώς και ορφανών ή εγκαταλελειμμένων, στην περιοχή του Βόλου.

Παράλληλα, η «Εύρηκα» συνεχίζει να θέτει ως προτεραιότητα τη στήριξη των ίδιων των ανθρώπων της, οπότε για το 2020 αύξησε τις αποδοχές όλων των εργαζομένων της κατά 3%. Πρόκειται για μια κίνηση αναγνώρισης της συνεισφοράς τους σε μια απαιτητική χρονιά, καθώς με την αφοσίωσή τους εξασφάλισαν την αδιάλειπτη και επαρκή τροφοδότηση της αγοράς.

«Το όνομα της εταιρίας μας, «Εύρηκα» πηγάζει από την πάγια φιλοσοφία μας να βρίσκουμε τρόπους με οδηγό την καινοτομία και την κοινωνική ευαισθησία. Θα προσπαθούμε καθημερινά, μπροστά σε οποιαδήποτε πρόκληση να είμαστε μέρος της λύσης» , προσθέτει ο εκπρόσωπος της εταιρίας.